Wat voor gitaarskabel moet ik hebben?

Ik heb een elektrische gitaar maar mijn versterker stoort heel erg. Ik denk dat het ligt aan de kabel die ik gebruik. Dat is namelijk de kabel die ik bij de gitaar kreeg toen ik hem kocht, ik heb al gehoord dat dat meestal goedkope dingen zijn. Nu wil ik dus een nieuwe kabel aanschaffen maar ik weet dus niet wat voor een? Ik zag kabels waar mono bij staat en stereo, ik heb zelf geen idee wat dit betekent. Dus wat voor een heb ik nodig (mono of stereo)? En weet iemand anders misschien ook een andere oplossing om het storen te voorkomen? Het is trouwens een versterker van Fender dus wel van kwaliteit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor gitaar heb je een mono-kabel nodig, maar een stereo kabel werkt ook, er wordt dan gewoon een ader niet gebruikt. Als je veel last van storing hebt probeer in ieder geval de volumeregelaar op de gitaar helemaal open te zetten en dan het volume op de versterker omlaag regelen. Op die manier regel je ook de storing die de kabel oppikt naar beneden.

Een oplossing om het storen te voorkomen heb ik niet, buiten dat goed materiaal over het algemeen niet stoort. Goedkope kabels kunnen, zoals je zegt een bron voor storing zijn. Investeren in een paar goede kabels is daarom dus handig. Fender heeft een aantal goede kabels op de markt. Voor gitaren gebruikt men over het algemeen mono-kabels, hoewel stereo-kabels ook werken. Verder is het misschien handig om te kijken of de storing niet toch door je versterker/gitaar veroorzaakt wordt. Dit kun je doen door steeds 1 onderdeel te 'vervangen' (lenen van iemand of iets dergelijks) en dan te testen. Wat je dan doet is: 1. Jouw gitaar, jouw kabel, andere (goede) versterker. 2. Jouw gitaar, andere (goede) kabel, jouw versterker 3. Andere (goede) gitaar, jouw kabel, jouw versterker. Succes!

Bronnen:
http://www.bax-shop.nl/jack-kabels/bekijk-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100