hoe kan ik een lied van buiten leren?

Hallo,

Ik heb jammer genoeg een probleem om de tekst van een lied te onthouden.
Hoe kan ik dit verbeteren? De melodie en de naam van de artiest is geen probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

leer het lied op meerdere manieren. Door meerdere zintuigen in te zetten zul je de tekst van het lied hiermee associëren. Denk bijvoorbeeld aan een dansje, of gebaren. Je kunt het ook opschrijven en meelezen terwijl je zingt. Op deze manier worden je hersenen op meerdere manieren aan het werk gezet met deze tekst en zul je makkelijker onthouden.

gewoon veel oefenen. Het voordeel van liedjes is dat ze makkelijker te onthouden zijn dan gewone tekst, wegens rijm en ritme

Zet het liedje (al dan niet zelf gezongen) op een mp3-speler en draai die de hele dag af.

Zing het op verschillende manieren. Bijv. met een hoge stem, met een lage stem, met wisselende toonhoogtes enz. Op die manier moet je meer moeite doen bij het zingen want je moet je op die verschillende dingen extra concentreren. Door die extra concentratie blijven de woorden waarschijnlijk ook beter hangen omdat ze dan beter in je hersens opgenomen worden. Al deze keren herhaal je een keer of 3 per dag net zo lang tot je de tekst uit je hoofd kent.

Luister steeds het liedje en luister naar de woorden als dat niet helpt schrijf gwn over :))

zoek dit lyrics video op op youtube en ga proberen mee te zingen. Wat ook wil helpen is als je het gaat vertalen of als je de vertaling van het liedje opzoekt.

Meelezen met de lyrics op youtube, en meezingen :)

luister het terwijl je in slaap valt, het is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100