wat maakt muziek tot goede muziek?

sommige muziek lijkt een bepaalde kwaliteit te hebben waardoor het goed is en blijft. Wat zouden die factoren kunnen zijn waardoor dit zo is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk, dat als een getalenteerd mens met 'hart en ziel en hachie', en vól inspiratie, muziek maakt, dat het resultaat altijd zó de moeite waard zal zijn, dat je het altijd weer kunt horen. Toen er nog muziek gemaakt werd, omdat de makers geloofden in hun muziek ( en niet in verkoopscijfers en synthesisers), is er muziek gecomponeerd, die nooit verveelt, en die je, als je het hoort, betroert zoals de eerste keer dat je het hoorde. (Ik denk hierbij aan de Beatles, Stones, Queen, Doors, en noem onze helden maar op - iedereen heeft volgens mij zijn eigen lijstje maar ook aan alle covers van oude nummers, omdat zulke muziek tegenwoordig gewoon niet meer gemaakt lijkt te kunnen worden, denk aan de cd's van Michael Bublé, en de Frankie-cd van Robbie Williams)

Het zijn bepaalde combinaties van tonen en ritmes die ons aanspreken, en dan is het nog weer smaak-afhankelijk van wat goede muziek is. Zo persoonlijk en zo mooi, maar luister eens naar dit: http://www.youtube.com/watch?v=cUgktUe6q2s (echt goed luisteren en liefst de koptelefoon op!)

Als jij die als "goed" voelt, dan is die voor jou goed... Dus er bestaat niet iets als goede of slechte muziek... Jij bepaalt het alleen en over smaak valt niet te twisten... Er is muziek die verveelt op den duur en muziek waar je naar kunt blijven luisteren, dat dan weer wel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100