wat moet je kunnen spelen voor het conservatorium?

ik speel blokfluit, ik zit nu ong 6 jaar op les.. maar moet je voor conservatorium ook nog een andere instrument kunnen spelen of is dit alleen genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar welk conservatorium jij dan wilt vermeld je niet, dus ik heb maar een willekeurige opgezocht. Het Koninklijk Conservatorium Den Haag heeft als toelatingsexamen voor Bachelor blokfluit: Het praktijkexamen Een kandidaat bereidt een programma van ongeveer 20 minuten voor, waaruit bij het toelatingsexamen wordt gekozen. De stukken moeten uit verschillende stijlperiodes worden gekozen en gelegenheid bieden om het technische niveau en de muzikaliteit van de kandidaat te beoordelen. Ook wordt gelet op stilistisch inzicht en affiniteit met de gespeelde muziek. Een voorbeeld dat als referentie kan worden gebruikt zijn de volgende werken, maar andere werken met een vergelijkbare moeilijkheidsgraad zijn ook mogelijk: - Twee delen uit een sonate van G.Ph. Telemann, G.F. Händel, J.S.Bach - Delen uit een Franse suite uit de 18e eeuw of een Italiaanse sonate uit de 17e eeuw. - Een werk voor blokfluit uit de tweede helft 20ste eeuw. Theoriedeel toelatingsexamen Het theoretisch gedeelte omvat een schriftelijke gehoortest, een schriftelijke test algemene muziekleer en een individuele, praktische test solfège.

Bronnen:
http://www.koncon.nl/nl/Studierichtingen/O...

Behalve dat je minimaal twee instrumenten moet bespelen, is de vooropleiding ook van belang. Conservatorium is een bachelor opleiding, waarvoor minimaal HAVO als toelatingsnorm vereist is. http://www.ahk.nl/conservatorium/toelating/veelgestelde-vragen/toelating/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100