Zijn er inmiddels maatregelen getroffen waardoor nummer 1 hits in de top 100 niet meer gekocht kunnen worden?

Dit bericht was een tijdje geleden in het nieuws:
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/03_maart/30/entertainment/nummer_1_hit_gewoon_te_koop.xml

Maar alles wat Jan Smit maakt wordt kennelijk een hit, zo dus voor het nieuwe nummer van Gerard Joling en nu ook van hem zelf.
http://www.nieuws.nl/740789

De vraag is dus, of er maatregelen zijn genomen, na de eerste berichtgeving, waardoor een nummer 1 hit niet meer kan worden gekocht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is niet nieuw. (In de tijd van The Beatles gebeurde het ook.) http://www.topnewstoday.org/home/article/3487282/ Geeft alleen aan welk "waarde" je aan een nummer hit moet geven. :) Maar in antwoord op je vraag: Nee er zijn inmiddels geen maatregelen getroffen en zullen waarschijnlijk ook niet getroffen worden.

Nee, naar alle waarschijnlijkheid zullen er geen maatregelingen meer worden getroffen tegen deze 'chart-manipulatie' . Onderzoeksbureau GfK stelt dan ook , dat inzicht heeft in daadwerkelijke transactieaantallen bij diverse winkels, dat de Top 100 inderdaad beïnvloedbaar is. De marktonderzoek stelt wel dat dit van alle tijden is, maar dat het nu makkelijker is geworden, omdat er geen singles in de winkels meer hoeven te worden gekocht. Ook hier kan je er meer over lezen: http://nlpop.blog.nl/hitlijsten/2007/11/08/een-hit-scoren-doe-je-zo-8-de-hitlijsten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100