Wie kan mij een mooie uitleg geven over "The African Dream"?

Ik heb zojuist bij André Rieu een optreden gezien van de Zuidafrikaanse Kimi Skota (zangeres). Zij zong een lied over "The African Dream" waarvan ik koude rillingen kreeg. Zoveel indruk heeft dit op mij gemaakt. De helft van het publiek zat erbij te huilen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lied "[My] African dream" is geschreven door de Zuid-Afrikaanse zangeres Vicky Sampson. Het is een anti-apartheidslied: Alles wat ik wil is dat onze hartslag dezelfde zal zijn, dat de pijn en de verwarring zullen verdwijnen. Want in mijn Afrikaanse droom is er een nieuwe morgen. http://www.youtube.com/watch?v=smTiQ9DC1Co

Vond het zelf ook heel indrukwekkend. Via de volgende link kan je de tekst van het lied lezen wat misschien helpt. http://www.museke.com/en/node/1164. Verder is er youtube ook de uitvoering van het Soweto Gospel Choir te horen, net zo indrukwekkend: http://www.youtube.com/watch?v=PPmSYzTUyfk Succes ermee.

De Afrikaanse droom van vrede, welvaart,onafhankelijkheid ontwikkeling van het eigen leven en dat van de gemeenschap voor nu en vooral voor de toekomstige generaties "

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100