Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie kan mij een mooie uitleg geven over "The African Dream"?

Ik heb zojuist bij André Rieu een optreden gezien van de Zuidafrikaanse Kimi Skota (zangeres). Zij zong een lied over "The African Dream" waarvan ik koude rillingen kreeg. Zoveel indruk heeft dit op mij gemaakt. De helft van het publiek zat erbij te huilen.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Muziek
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het lied "[My] African dream" is geschreven door de Zuid-Afrikaanse zangeres Vicky Sampson. Het is een anti-apartheidslied: Alles wat ik wil is dat onze hartslag dezelfde zal zijn, dat de pijn en de verwarring zullen verdwijnen. Want in mijn Afrikaanse droom is er een nieuwe morgen. http://www.youtube.com/watch?v=smTiQ9DC1Co
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Vond het zelf ook heel indrukwekkend. Via de volgende link kan je de tekst van het lied lezen wat misschien helpt. http://www.museke.com/en/node/1164. Verder is er youtube ook de uitvoering van het Soweto Gospel Choir te horen, net zo indrukwekkend: http://www.youtube.com/watch?v=PPmSYzTUyfk
Succes ermee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De Afrikaanse droom van vrede, welvaart,onafhankelijkheid ontwikkeling van het eigen leven en dat van de gemeenschap voor nu en vooral voor de toekomstige generaties "
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding