Als je noten wilt leren, moet je dan ook tegelijkertijd een muziekinstrument bespelen?

Toegevoegd na 13 uur:
Het lijkt me leuk om een muziekinstrument te bespelen, maar ben er nog niet achter welke, vandaar bovenstaande vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nodig is dat niet, maar zelf vind ik het steuntje van een instrument wel handig. Voor een krats kun je bij een kringloper vaak al een keyboardje voor kinderen kopen wat je op weg kan helpen. Toegevoegd na 13 uur: De keuze van een muziekinstrument is een kwestie van smaak. Zaken als prijs en moeilijkheidsgraad kunnen wel een rol spelen maar zijn van secondair belang voor wie echt ergens voor kiest. Het al noten kunnen lezen is na de keus mooi meegenomen. Het muziekschrift is universeel en voor ieder instrument (behalve slagwerk) hetzelfde al hebben instrumenten als een piano en orgel behalve de balk met de G-sleutel er ook nog een met de C-sleutel bij. Hert kan dus niet zo zijn dat je een verkeerd notenschrift zou leren; de balk die je voor de blokfluit gebruikt gebruik je bij de piano (de bovenste) ook.

nee. Dat hoeft niet. Maar zonder instrument is het een beetje nutteloos :D Handiger is wel om tegelijk op een instrument te leren hoe je de verschillende tonen speelt

Als jij noten wilt leren lezen om van bladmuziek te kunnen zingen, hoef je geen instrument te bespelen. Anders wordt het als je wel van plan bent om uiteindelijk een muziekinstrument te gaan bespelen. In dat geval zou ik het tegelijkertijd doen. Kun je de noten meteen in praktijk brengen.

Het is niet nodig, alleen waar wil je het dan voor gebruiken? Meestal leer je noten te lezen als je een instrument gaat bespelen of gaat zingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100