Als je noten wilt leren, moet je dan ook tegelijkertijd een muziekinstrument bespelen?

Toegevoegd na 13 uur:
Het lijkt me leuk om een muziekinstrument te bespelen, maar ben er nog niet achter welke, vandaar bovenstaande vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

nee. Dat hoeft niet. Maar zonder instrument is het een beetje nutteloos :D Handiger is wel om tegelijk op een instrument te leren hoe je de verschillende tonen speelt

Als jij noten wilt leren lezen om van bladmuziek te kunnen zingen, hoef je geen instrument te bespelen. Anders wordt het als je wel van plan bent om uiteindelijk een muziekinstrument te gaan bespelen. In dat geval zou ik het tegelijkertijd doen. Kun je de noten meteen in praktijk brengen.

Nee hoor, het is ook handig om noten te kunnen lezen als je gaat zingen! De mensen die meezingen in het koor waar ik op zit hebben veel meer moeite een nieuw stuk aan te leren dan degenen die noten lezen. Zij moeten het feitelijk uit hun hoofd leren en dat duurt langer. Toegevoegd na 15 uur: Na het lezen van je toevoeging geef ik als tip: Begin met blokfluit, dat is altijd een goede basis. Is bovendien geen duur instrument, en je komt gelijk te weten of een blaasinstrument iets voor je is.

Nee hoeft niet, Maar iedereen heeft een instrument... Je stembanden! Je kan ook zangnoten leren.

Hoeft niet, maar het leert sneller als je het ook uitvoert in de praktijk.

Het is niet nodig, alleen waar wil je het dan voor gebruiken? Meestal leer je noten te lezen als je een instrument gaat bespelen of gaat zingen.

Een keyboardje erbij is wel aan te bevelen. Je moet toch echt wel horen, hoe een toon klinkt. Anders blijft het theorie. Je kan je gewoon eenvoudig houden aan het met een vinger een toets aanslaan om de noten en de nootafstanden te leren. Later kan je met een hand loopjes oefenen, die je dan weer kunt zingen. Tenminste zo heb ik het gedaan. Ik kan echt niks spelen, maar nu kan ik vrij aardig de bladmuziek bij het zingen hanteren. Toegevoegd na 8 uur: Op de muziekschool leren ze de kinderen noten lezen aan, met behulp van het bespelen van een blokfluit.

Nee, dat is niet nodig. Je kunt ook gewoon leren om partituren te lezen. Maar waarom zou je dat doen als je toch niet van plan bent om een instrument te gaan bespelen ?

Ik heb het geleerd met blokfluit omdat mijn moeder dat wilde. Ik vond het super stom en ik kan nu na 5 7 jaar waarschijnlijk niks meer, maar noten lezen kan ik nog steeds. Het heeft dus wel geholpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100