Welke vakken of vakkenpakket moet je kiezen als je de muziek in wil gaan?

Welke vakken of welk vakkenpakket moet je kiezen als je de muziekwereld ingaat? En als je daarbij je eigen label wilt oprichten, is economie dan de juiste keuze? Welke vakken nog meer? Ik weet dat de muziek geen veilige keuze is en dat je er geen vaste baan in kan krijgen, maar je kan er wel degelijk beter in worden en meer kennis over opdoen. Waar gaat dat het beste? Inclusief eigen label of plaat in eigen beheer uitbrengen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sowieso goed dat je beseft dat je in de muziek geen al te grote kans hebt om te slagen. Inderdaad lijkt het mij handig om een vak als economie te nemen en natuurlijk muziek. Verder kan je kiezen voor een vrij degelijk pakket waarmee, mocht het in de muziek niet lukken, je nog een uitwijkmogelijkheid hebt. Dit is afhankelijk van waar je beter in bent, exacte vakken of maatschappijvakken.

Als je een vervolgopleiding wilt doen om later uiteindelijk als artiest aan de slag te gaan maakt je vakkenpakket niet zoveel uit. Economie is geen slechte keuze trouwens. Als je denkt aan opnemen, geluidstechniek etc, dan raad ik je aan om wis- en natuurkunde in je pakket te houden, omdat je dan meer richting een technische opleiding kunt gaan. Zoals je zelf al zegt is de kans op zo'n carriere niet heel groot. Zorg dus altijd voor een soort backup plan.

ik wil later ook graag de muziek in maar wat ik je aanraadt voor jezelf is dat je eerst een studie doet waarop je kan terug vallen voor het geval dat het niet lukt heb je wel een baan die je kan uitvoeren zodat je niet rood komt te staan of whatever er met je kan gebeuren. en voor je vakken pakket zou ik economie, wiskunde, natuurkunde, muziek als je dat hebt op jouw school. en de vakken voor je opleiding voor je baan waar je op terug kan vallen. veel succes! ik hoop dat je doorbreekt en succesvol wordt

Bronnen:
me!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100