Wat is beter voor een piano, een bankje of een krukje met wieltjes?

Heb pas een elektrische piano/keyboard gekocht met 6 octaven. Maar een stoel is niet erg praktisch.
Nu zag ik bij de leenbakker wel een kleine burostoel met een hele kort rugleuning op wieltjes. Maar is dit wel handig, of moet ik naar een bankje gaan zoeken.

Ben nog een beginner

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bankje want dan heb je het voordeel dat je niet weg kunt 'rollen'. Met wieltjes had ik het probleem dat ik soms verschoof en dan miste ik noten. Als je niet op glad opp. speelt dan 1 met wieltjes.

Bespaar niet op bank of kruk. Zelf heb ik een traploos verstelbare drumkruk (met een spindel). Het is echt super belangrijk om goed en ontspannen achter je instrument te zitten. Zeker als je lang en intensief wilt studeren en spelen is het echt een voorwaarde dat je zonder fysieke ongemakken achter je instrument kunt zitten op een voor jou exact goede hoogte. Er lopen veel muzikanten rond met rug- schouder-nek en spierklachten. Een bureaustoel op wieltjes is daar echt ongeschikt voor. Neem iets wat stabiel is, liefst iets wat niet weg kan glijden of rollen, dat kun je niet hebben als je vanuit een vaste positie je instrument wilt bespelen. Voor mij komt dat zeer nauw, dat mijn spullen en zitpositie op de juiste hoogte en afstand staan, dat zal voor jou ook gelden. je voelt het al snel als het anders, niet goed staat, dat doet afbreuk aan je spel.

Bronnen:
http://www.musik-produktiv.nl/gibraltar-96...

Als je een bankje hebt op de juiste hoogte, dan is dat het handigst, omdat je dan meer bewegingsvrijheid hebt, en wat naar links en/of rechts kunt schuiven. Een kruk is vaak in hoogte verstelbaar, wat weer handig is als er meerdere personen van verschillende lengte gebruik maken van de piano, maar ik zou geen kruk op wieltjes nemen, omdat die wegrollen op momenten dat jij het niet wilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100