Wat is de connectie tussen en historie van de typische Nederlandse songs en de accordeon?

Het instrument wordt heel vaak gebruikt in typische Nederlandse liedjes. Maar waarom juist veel in Nederlandse liedjes? (en Duitse, vergelijkbare liedjes. Maar ja als volk hebben we dezelfde oorsprong). Heeft dit te maken met folklore?

Toegevoegd na 48 seconden:
http://www.youtube.com/watch?v=wcYVLS0E1GE&feature=related

bijvoorbeeld. Als kleine jongen helemaal gek van. Maar nu geen Nederlandse liedjes meer voor mij......

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik bedoel niet specifiek alléén in Nederlandse liedjes, ik bedoel eigenlijk te vragen waarom juist in Nederlandstalige liedjes, zoals het levenslied, smartlappen enzovoort. Wat maakt het dat Nederlandse liedjes vaak die accordeon erbij hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je aaname klopt niet, de accordeon is in veel meer landen een populair instrument. Frankrijk, landen in de Balkan, Italië, maar ook in Zuid- Amerika, Argentinië. (bandoneon)In Algerije komt de accordeon ook voor in de raï muziek. De accordeon heeft een lange geschiedenis, die begint in China. Het instrument heeft veel veranderingen doorgemaakt en er zijn nog steeds verschillende accordeons. Accordeons werden eerst veel in Duitsland gemaakt, maar uiteindelijk werd Italië het land waar de meeste accordeons gemaakt worden. Dus naast Nederland en Duitsland zijn er veel meer landen waar de accordeon in volksliedjes voorkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100