hoe kan je aan eierdozen voor muziek komen ?

we hebben sinds kort een houten schuur in de achtertuin met een drumstel en een paar gitaren. allemaal leuk en aardig tot je begint de spelen en de hele buurt kan mee luisteren . nu wonen mij vrij open ( buiten de bebouwde kom van een dorp) alleen is het toch handig als er wat eierdozen tegen de muur worden geplakt om geluid te breken. maar waar vind je die (die grote ( 25 stuks of zo ))
we hebben er geen zin in om de rest van het jaar eieren te gaan eten. maar kan je die niet ergens kopen (bij een fabriek of zo ) of moeten we zelf de hele buurt af gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Escape heeft helemaal gelijk, eierdozen hebben nauwelijks dempend effect. Wat wel helpt: de houten wanden dubbel uitvoeren met zware platen. Bouw als het ware een "doos in een doos" constructie. De dubbele wand moet liefst geen contact maken met de bestaande buitenwand en de tussenruimte kun je het beste opvullen met steenwol of iets dergelijks. Maak zoveel mogelijk alle gaten naar buiten dicht en bewerk kozijnen met tochtstrippen. Zorg wel voor ventilatie, maar niet door eenvoudig een raampje open te zetten. Als je de binnenkant van de ruimte van geluiddemping voorziet door bijvoorbeeld zware doeken of akoestische tegels op te hangen dan ben je vanzelf geneigd om iets zachter te spelen: vergelijk het effect van een zachte akoestiek in een meubelzaak met de harde akoestiek in een betegeld zwembad, in de meubelwinkel is men geneigd te fluisteren terwijl in een zwembad doorgaans geschreeuwd wordt.

Bespaar je de moeite. Eierdozen doen helemaal niets aan isolatie en ze 'breken het geluid' ook al niet. Je hebt een tikje minder last van reflecties in het hoog in de ruimte zelf, maar dat is de moeite niet. En 25 dozen zijn ook daarvoor te weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100