Wat moet ik nou eigenlijk spelen??

Op bladmuziek staat boven de balk altijd letters de akkoorden. En onder de balk zit nog een balk . Dat moet je met links spelen. Ik wil wel graag met twee handen spelen. Dan nu mijn vraag: Wat moet ik nou allemaal gebruiken? Moet ik de letters boven de balk ook gebruiken? Dat kan toch eigenlijk niet als je met links de onderste balk al speelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je speelt met de rechterhand de bovenste balk, met de linkerhand de onderste balk. Die akkoorden erboven zijn alleen extra informatie. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken als je samen speelt met iemand op de gitaar, of als je zelf een uitgebreider arrangement voor meer instrumenten wilt maken. De akkoorden staan er op bladmuziek voor piano trouwens lang niet altijd bij.

Je kiest wat je gaat spelen. - of je speelt de noten (twee balken). Dan speel je het precies zoals het op het blad staat. - of je speelt de akkoorden. Mijn man speelt bijvoorbeeld veel akkoorden op de piano. Hij heeft dan veel vrijheid om te improviseren (zelf te kiezen welke klanken hij gaat gebruiken)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100