Zijn er wereldberoemde bands met een introverte leadzanger?

Toegevoegd na 11 uur:
Introvert op het podium bedoel ik

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Morrissey - The Smiths Layne Staley - Alice in Chains Nick Cave - Nick Cave and The Bad Seeds Jim Morrison - The Doors,trad in de beginjaren op met zijn rug naar het publiek gekeerd. Freddie Mercury Queen,op het podium misschien juist extravert maar daarbuiten verlegen en introvert.

Het is dan geen band, maar Tracy Chapman is behoorlijk introvert. Zelfs zo erg, dat ze daarom juist zoveel aantrekkingskracht heeft.

wereldwijd beroemd in de alternative muziek scene was joy division in de jaren 80 de band bestaant helaas niet meer de zanger heeft zelfmoord gepleegd:-(

Ik heb ooit een onderzoek gelezen en daar kwam uit dat de meeste "kunstenaars" (hier vallen artiesten ook onder) introvert zijn. Kurt Cobain, Michael Jackson vielen allen onder de introverte groep. P.S. Tracy Chapman (fast car) is een man..

Robert Smith van The Cure Boy George van Culture Club

Zanger van Counting Crows, Adam Duritz, heeft wel eens een concert liggend van onder de piano gezongen. Hij had en dipje, maar wilde niet afhaken.

Vooral bij veel indie-bandjes is dat merkbaar. Nu zijn de meeste daarvan niet wereldberoemd, maar een enkele heeft toch wel de wereld veroverd. Zoek maar eens op stijlen als "shoegaze", "noise", "lo-fi"etc. Bijv: The Sebadoh (Lou Barlow). Ook in de folk en singer-songwriter vind je ze wel, van die 'tegen wil en dank'-helden. Zoals daar zijn Nick Drake, Jeff Buckley; recentelijk is er een kleine "boem" rondom Anthony and the Johnsons (met anthony hegarty).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100