ik zou graag een gitaar kopen om te beginnen, kan ik op een gewone gitaar spelen met links? of moet ik een linkshandige kopen?

het gaat niet over een elektrische gitaar, ik dacht aan:
http://www.musicstore.de/nl_NL/NLG/Gitaren/4/4-Concertgitaren/Almeria-CG-390-Black-4/4-Klassik-Gitarre/art-GIT0013451-000

dankje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt mij aan te bevelen eerst wat uit te proberen voordat je een gitaar koopt. Want ik had een gewone rechtshandige gitaar gekocht en bleek het toen niet voor elkaar te kunnen krijgen om met mijn rechterhand de grepen onder de knie te krijgen. Toen heb ik zelf de snaren er andersom opgezet. Maar eigenlijk zit de kam er nu verkeerd op. Linkshandig lukte het me wel om de grepen te pakken te krijgen. Dus in zo'n geval kun je beter een linkshandige gitaar kopen, dan heb je niet zo'n gedoe.

Als je linkshandig bent dan zou ik maar ern linkshandige kopen.

Linkshandige is voor linkshandige maar er zijn linkshandige die op een rechtshandige gitaar spelen... Ik zou even kijken wat je wil gaan doen en danwel direct de juiste kopen

Ik ben ook linkshandig en speel op een normale rechtshandige gitaar. Je komt er gewoon achter door naar een muziekwinkel te gaan en een rechtshandige en linkshandige gitaar vast te houden. Bij mij voelde een rechtshandige gitaar gewoon beter aan. Succes ermee.

Je kan jezelf gemakkelijk leren om links te spelen op een rechtshandige gitaar (denk aan bv Jimy Hendrix!) Maar de meeste accoorden en melodieen zijn nou eenmaal net iets gemakkelijker als je een linkshandige gitaar zou gebruiken. Toegevoegd na 1 minuut: 'accoorden' moet natuurlijk zijn 'akkoorden' :-)

Gitaren als deze zijn meestal symmetrisch, waarbij het enige verschil dus is dat de kam en de snaren andersom zitten. Dan zijn een links- en rechtshandige gitaar dus hetzelfde, en kun je op dezelfde gitaar zowel links- als rechtshandig proberen te spelen. Het omdraaien van de snaren is alleen wel een half uurtje werk ;)

Je moet een linkshandige kopen, of een rechtshandige laten ombouwen. Daarmee bedoel ik dus: de snaren laten verzetten! Xxsterre

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100