Kent iemand de de titel van de Engelstalige film over gezin met zwaar autistische zoon wonend in een buitenwijk?.

De jongen is ongeveer 20 jaar, zijn gezonde broer een jaar of 16. Moeder is zwanger. Er ontstaat conflict over erotische toenadering naar het vriendinnetje van de gezond broer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

The Black Balloon van Elissa Down uit 2008. Op http://www.moviemeter.nl/film/47528 staat deze beschrijving: "De zestienjarige Thomas Mollison (Rhys Wakefield) heeft het niet zo makkelijk. Hij schaamt zich voortdurend voor zijn familie en wordt tot overmaat van ramp ook nog regelmatig door zijn autistische broer in verlegenheid gebracht. Als zijn zwangere moeder (Toni Collette) in bed moet blijven krijgt Thomas samen met zijn vriendin de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer."

Bronnen:
http://www.moviemeter.nl/film/47528

Die film ken ik niet, maar vermoedelijk bedoel je "The black balloon" uit 2008. Vanwege de militaire loopbaan van zijn vader moet de tiener Thomas Mollison weer verhuizen. Zijn hoogzwangere moeder Maggie (Toni Collette) kan het lichamelijk niet meer aan, zodat Thomas niet alleen het huishouden maar ook de zorg voor zijn gehandicapte broer Charlie op zijn schouders krijgt. Thomas zit helemaal niet te wachten op deze verantwoordelijkheid en wil een normale jongen zijn uit een normaal gezin. Zeker als Jackie, een meisje van school, voor de deur staat. Het is het begin van de grootste uitdaging van zijn leven: met vallen en opstaan leren hoe belangrijk familie en vriendschap is.

Bronnen:
http://www.film1.nl/films/29010-The-Black-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100