Waarom worden boeken verfilmd?

Weet jij het antwoord?

/2500

- Om geld te verdienen - Omdat een verhaal sneller uitgebeeld kan worden dan verteld. - Omdat tijden veranderen

Voor luie scholieren zodat ze de boeken niet meer hoeven lezen, maar gewoon kunnen kijken.

Voor de analfabeten onder ons =]

omdat er mensen zijn die er geld aan willen verdienen

Makkelijk voor de filmakers, het verhaal is al bedacht. Als een boek een succes , hoopt men ook op succes voor de film. Persoonlijk en vele met mij, vinden de verfilming van een boek zelden 'goed' Een boek prikkelt je fantasie, je vormt je een beeld van de personen, de omgeving en alles wat er gebeurt in een boek. Kijk je de film, is alles al voorgekauwt.

Ook wel omdat een filmmaker geraakt wordt door een boek, en hij/zij het verhaal in zijn eigen kunstvorm wil vertalen. Maar (makkelijk) geld verdienen zal wel boven aan het lijstje staan..

als het boek goed verkocht heeft hoopt men met de film ook en kaskraker tehebben en verder denk ik dat het temaken heeft met een groot gebrek aan creativiteit

Een filmmaker is een kunstenaar. Ik kan me voorstellen dat wanneer hij/zij een boek heeft gelezen, het kan gaan borrelen, en je je beelden in je hoofd wilt gaan uitdrukken. Dat lijkt me de belangrijkste reden waarom boeken verfilmd worden. Heel vaak valt het voor de kijker die het boek al gelezen heeft tegen. Dat komt dan omdat je zelf al beelden in je hoofd hebt zitten, die beter bij je passen of mooier zijn dan in de film. Of de maker vind iets anders belangrijker dan wat jij vond. Soms kan zo'n filmmaker zijn fantasie beter uiten dan hoe je het zelf in je hoofd kan hebben. Ik heb dit ervaren met de Harry Potter films. De boeken, daar vond ik niet zoveel aan, best saai geschreven. Maar de films vond ik erg mooi om naar te kijken. Zoveel bijzondere wezens, landschappen en voorwerpen. Zo had ik het zelf niet in mijn hoofd gekregen toen ik het boek las. Die filmmakers hadden dus veel mooiere fantasieen dan ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100