Wie kent nog een hele goede film die niet zo commercieel is en een mooi verhaal vertelt?

Ik hou van niet-Amerikaanse films. Enkele films die ik heb en mooi vind zijn: The motorcycle diaries, Slumdog millionaire, City of God, Central do Brasil. Amerikaanse film maar wel mooi: The shawshank redemption. Ben ook dol op psychologische thrillers.

Toegevoegd na 5 dagen:
Oké jongens, ik geloof dat ik voor de komende vijf jaar genoeg antwoorden heb. Ik ben erg blij met al jullie reacties, er zitten allemaal films tussen die ik al eens heb willen zien en nu zeker. Er zitten ook films tussen die ik al in mijn kast heb staan en waar ik ook van houd. Jullie zijn geweldig, dank daarvoor!

Weet jij het antwoord?

/2500

The house of sand and fog, American Beauty

Gisteren nog gezien: Little Miss Sunshine. Uitzonderlijk mooie film. Ook zeer aan te raden: World's Greatest Dad en Juno. Wel allemaal weer Amerikaans, maar ook Hollywood produceert soms diamantjes. Toegevoegd na 12 uur: Léon is ook geweldig; een film over de band tussen een professionele moordenaar en een klein meisje. Toegevoegd na 2 dagen: Een film die op mij ook een grote indruk heeft nagelaten is W Delta Z. (Door de "ontypbaarheid" van de delta ook vaak 'WAZ' genoemd.) Zeker een aanrader, als je niet vies bent van bloed (nee, het is geen ordinaire horror), en een binnenstebuiten gekeerde emotionele wereld na afloop van de film... Toegevoegd na 6 dagen: Nog ééntje dan: Ma Vie en Rose. Een vrij onbekende Franstalige, Belgische film, over een klein jongetje dat niets liever wil dan een meisje zijn. Heel mooi, hartbrekend en -verwarmend.

Persoonlijk vind ik de Nederlandse films op het ogenblik zeer de moeite waard.

Shine Heavenly Creatures Antonia Das Leben der Anderen Toegevoegd na 4 minuten: Tesis (spannend) Barton Fink (Amerikaans maar toch anders) Let the right one in (Zweeds)

Wel amerikaans.. maar zeer onbekend en wat echt een mooie indruk bij me heeft achtergelaten: Powder.

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0114168/

The last song, Veel mensen op internet praten er negatief over maar wij hebben thuis wel ff zitten janken thuis. De negatifitiet komt waarschijnlijk doordat de hoofdrol word gespeeld door "tienerster" miley cyrus(18)

IK heb zelf recentelijk de Duitse film ontdekt ; waar weeigenlijk nooit iets van horen, maar werkelijk ijzersterke films tussen zitten. Vooral als je van psychologische thrillers houdt, kan ik je ze heel erg aanraden. Drie films waar ik de laatste tijd van heb 'genoten' (al is genieten in dit genre wellicht niet het meest voor de hand liggende woord) zijn : Das Experiment - gedeeltelijk gebaseerd op de Stanford Gevangenisexperimenten in de jaren 70 Das Weisse Band - een 'periodefilm' (vooravond van de eerste wereldoorlog) annex psychodrama die een heel aparte sfeer oproept (zwart/wit zonder arthouse te zijn) en nog lang blijft hangen Requiem - een wederom op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over een studente met epilepsie die er van overtuigd is dat ze bezeten is door de duivel. Alle drie totaal verschillendd films (al zijn het allemaal drama/psychologische thrillers, en stuk voor stuk aanraders.

Bronnen:
http://vorige.nrc.nl/film/article2416229.e...
http://www.film1.nl/films/20380-Requiem.html
http://www.imdb.com/title/tt0250258/

Terug naar de kust

ne le dis a personne van harlan coben (engelse versie: tell no one)

Als je niet van Amerikaanse films houdt, moet je eens gaan zoeken naar Zweedse en Deense films, maar ook veel Engelse films zijn zo uit het leven gegrepen. Die uit Scandinavie zijn vaak een beetje 'kapot'... waarschijnlijk leven die mensen te lang in het donker, maar daardoor maken ze wel interessante films. The green Butchers, Adam's Apples, In Brughes, Skagerrak, om er zo maar een paar te noemen.

De films van Lars von Trier zijn echte aanraders. Bij voorbeeld: Dogville Dancer in the dark Breaking the waves. The Idiots (Idioterne), hoewel het verhaal hier wat minder pregnant is Zoals hierboven al gezegd is de scandinavische cinema sowieso de moeite waard. (kijk ook eens naar Festen van Vinterberg) Films van Pedro Aldomovar zijn ook erg goed.

Shichinin no samurai, een Japanse zwart wit film! Een prachtige film!

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0047478/

Een vrij onbekende film die ooit grote indruk op me gemaakt heeft is The Whale Rider.

Kak ya provyol etim letom Briljante (Russische) film over twee mannen die op een poolstation zitten.

een oudje maar retegoed.... the green mile met tom hanks

Sin noticias de dias alles van Quentin Tarantino (hoewel.. dat is vrij commercieel geworden in de loop van de tijd) You I Love (Russisch) Angels in America Eraserhead (!!!!! faaaaaking geniaal, hoewel het niet direct te definiëren is als 'mooi' kun je wel geboeid zijn) Donny Darko (hetzelfde verhaal) Tout le monde n'avait pas avoir le chance d'avoir des parents communistes (oid) Ches les pshtins (oid) Goodbye Lenin (Duits) Blauw Bloed (een heel korte, Nederlandse film; gaat over een jongetje dat gek is op het verhaal van Sneeuwwitje. Prachtig en vreselijk) Voor een verloren soldaat Toegevoegd na 52 seconden: Adams Aebler Toegevoegd na 1 minuut: Akira (Japanse, handgetekende [!!] en ongewone animé) Toegevoegd na 4 minuten: Drunken Warrior / Arms of Fire en andere afschuwelijk slechte en daarom ronduit fascinerende kung-fu films uit het allereerste tijdperk van de camera. Hilarische special effects Toegevoegd na 2 dagen: The Pearce Sisters (studio Aardman, jeeh) Triplettes de Belleville

Six Degrees of Separation met Will Smith What's Eating Gilbert Grey met Johnny Depp I am Sam met Sean Penn The Green Mile met Tom Hanks Gone Baby Gone met Morgan Freeman Vodka Lemon, mooi Soviet-Armeens drama Road To Guantanamo Bay

De film die vorig jaar is uitgekomen: Agora Erg leuke en goede film!

Alle bijbelse films vertellen mooie verhalen.

El Secreto de sus ojos, detective, drama en komedie in één. Als ie niet spaans was geweest was het volgens mij een blockbuster geworden. Un Prophète, Frans-Algerijnse film over het leven in een gevangenis, vrij heftig! Celda 211, speelt ook in een gevangenis (bewaker komt in opstand van gevangenen terecht en moet zich voordoen als een van hen om te overleven), nog veeel heftiger.. Another Year, nieuwe van Mike Leigh. Gaat over 'gewone' mensen, hele rustige film, maar ondertussen..

Out of Afrika! Wel Amerikaans maar mega goed!

Whale rider rabbit-proof fench

Tirza gone with the whirlwind submarino the tree atonement licht (belgs) supergoed

-Ghost in the Shell (animatiefilm die filosofisch ingaat op wat (artificieel) bewustzijn nou eigenlijk is. De Wachowski's hebben veel inspiratie uit deze film gehaald voor hun Matrix trilogie) -Seven Samurai (een zwartwitfilm over samurai, een klassieker van Akira Kurosawa, andere films van hem zijn ook aan te raden) -Memories of murder (een hele mooie Koreaanse film gebaseerd op het verhaal van de eerste seriemoordenaar zaak in Korea) -Sympathy for Mr. Vengeance / Old Boy / Sympathy for Lady Vengeance (de wraak trilogie van Park Chan-Wook, een beroemde Koreaanse regisseur) Spirited Away (heerlijke sprookjesachtige tekenfilm van Studio Ghibli, de Japanse Disney, over een meisje dat in een badhuis voor de Goden terechtkomt en allerlei avonturen beleeft) Howl's Moving Castle (ook van Studio Ghibli, over een meisje dat vervloekt word door een heks en bij een tovenaar intrekt en meegesleurd wordt door zijn hectische bestaan, gebaseerd op een boek) -Dororo (een avonturenfilm over een krijgsheer die zijn zoon "verkoopt" aan 48 demonen. Elke demoon heeft een lichaamsdeel van hem in bezit. Dankzij de krachten van een oude heelmeester heelt het jongetje en gaat achter de demonen aan om zijn lichaamsdelen terug te krijgen en achter zijn verleden te komen, gebaseerd op een manga van Osamu Tezuka) Zo kan ik nog wel ff doorgaan, maar je bent hier wel een tijdje zoet mee.

The Green Mile. La Vita è Bella. Memento. Sophie Scholl - die letzte Tage.

Chocolat - van Lasse Hallström, met Juliette Binoche en een klein rolletje voor Johnny Depp The unbearable lightness of being - van Philip Kaufman, ook met Binoche overigens. Amélie - franse film van Pierre Jeunet My left foot - van Jim Sheridan, iers drama. Sous le sable - franse film van Francois Ozon ik wens je veel kijkplezier en ik bedank ook de andere antwoordgevers voor hun suggesties!

In To The Wild Is echt een FANTASTISCH goede film met prachtige beelden en een super goede soundtrack (eddie vedder-pearl jam) Is wel een Amerikaanse film maar met een on-Amerikaans verhaal: Jongen verbrand al zijn geld en bezittingen en probeert de kapitalistische westerse maatschapij achter zich te laten! Moet je echt gezien hebben het is een waargebeurd verhaal, en neemt je echt mee op een reis! Succes en geniet van alle film(tip)s Toegevoegd na 13 minuten: Hier voor een "sfeerbeeld" een link rtsp://v6.cache6.c.youtube.com/CjgLENy73wIaLwmQ4dhlJR6ZjhMYJCAkFEIJbXYtZ29vZ2xlSARSB3Jlc3VsdHNg6Nm2__SWuKBNDA==/0/0/0/video.3gp

Love Story, wel Amerikaans. Een mooi verhaal, een 'tranentrekker', geen seks of geweld.

Ik ben net Whale Rider en Into The Wild tegengekomen en die vind ik ook erg goed. Vooral de laatste is echt fe-no-me-naal. Daarnaast is Anche Libero Va Bene erg sterk.

Mijn lievelingsfilm: Tsotsi (2005) Op de straten van Johannesburg leeft de 19-jarige Tsotsi. Tsotsi betekent "gangster" in straattaal, maar zijn echte naam en de herinneringen aan zijn verleden drukt Tsotsi weg. Hij is erg impulsief en gewelddadig en veel mensen zijn bang van hem. Samen met een aantal anderen leeft Tsotsi van de straatmisdaad. Als op een avond één van zijn bendeleden Tsotsi blijft vragen naar zijn verleden slaat hij hem in elkaar. Hij slaat op de vlucht en berooft een vrouw van haar auto. In de auto blijkt een baby van drie maanden te zitten. De baby brengt een zorgzame kant in Tsotsi naar boven. Toegevoegd na 2 minuten: Het is een Zuid-Afrikaanse film met erg veel mooie sfeermuziek.. Als je Slumdog Millionaire en City of God mooi vind, ga je deze zeker appreciëren! Toegevoegd na 4 minuten: Deze ga je ook wel mooi vinden denk ik.. Maria Full of Grace (2004) Maria is een 17-jarig meisje uit Bogotá in Colombia. Ze heeft een slechtbetaald baantje. Haar familie rekent op haar uiterst magere salaris. Op een dag ontmoet ze Franklin die haar een voorstel doet. Tegen betaling mag ze naar de Verenigde Staten. Eindelijk eens wat van de wereld zien en ontsnappen aan haar bestaan. Maar voor dat aanbod moet ze wel iets doen: bolletjes heroïne in haar lichaam meesmokkelen.

Als je ook nog een beetje van accordeonmuziek is de Duitse film: 'Schultze gets the blues' een aanrader. Zeker geen commerciele film en al helemaal geen kijkcijferkanon maar het is een aangrijpend verhaal verweven met zwerige accordeonmuziek. Een al wat oudere man wordt in de crisisjaren ontslagen en heeft weinig omhanden, hij zit op een muziekclubje waar ze doorgaans saaie Duitse liedjes oefenen. De dikke Schulze heeft echter een heimelijke voorkeur voor muziek uit 'the swamps of Louisiana' en het verhaal krijgt een passende wending.

"As it is in heaven". Een prachtig ontroerend verhaal van een Zweedse dirigent, die terugkeert naar zijn geboortedorp en daar een kerkkoor tot een ongekende samenwerking en prestatie weet te krijgen; dat gaat overigens niet zonder slag of stoot... Geniet ervan! Hans

Haar naam was Sarah!

Let the right one in Grand Torino, Amerikaans maar geniaal

What dreams may come: Met o.a. Robin Williams. Over zielsverwanten die elkaar opzoeken in het hiernamaals. Quest for fire: Een film zonder een zinnig woord, want het speelt zich af in de oertijd. Eens groepje Neanderthalers is op zoek naar vuur omdat hun heilig vlammetje is gedoofd. Beide films die ik geweldig vind.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=1pHCtLzmras

A Single Man

Het is al een wat oudere film, uit 1987, maar ik ben er 4 keer voor naar de bioscoop gegaan. "The last emperor" gaat over de laatste keizer van China, er wordt Engels gesproken, maar het is gemaakt door Bernardo Bertolucci. De cast is gemengd, verschillende nationaliteiten. Ik vond het een triest maar ontroerend verhaal. Het zijn ook heel mooie beelden, visueel heel sterk. Ook de muziek is erg mooi. Deze film boeit mij keer op keer.

"once were warriors" !!!

Bronnen:
bios

Volgens mij nog niet genoemd: Komt een vrouw bij de dokter. Ik hield het niet droog (als man) Toegevoegd na 19 minuten: Sophies Choice, The Peacemaker, the Matrix, Avatar, Zwartboek, Soldaat van Oranje,Turks Fruit, Das Boot, The English Patient,Dances with Wolves. The Wicker Man zijn ook nog enige films die ik niet bij de antwoorden zag maar het zien waard zijn, vooral de laatst film met Nicolas Cage (Coppola) heeft verrassende plotwendingen. Als je er tegen kunt "the Passion of the Christ" in ongecensureerde vorm, redelijk realistisch maar snoeihard gefilmd, op TV zijn veel films nogal opgeschoond, de originele versie op DVD/Bleu Ray zijn oorspronkelijk en daardoor veel harder en hebben daardoor de impact die de soms laf gemaakte TV versie missen. Toegevoegd na 23 minuten: Was ik nog vergeten: Perfume, heel aparte film met bijzondere sfeer.

The Green Mile Salt One Flew Over The Cuckoo's Nest Memento

nou narnia vind ik wel een mooi verhaal

Bronnen:
narnia

Stardust: Een mooi fantasysprookje met een diepe moraal, en nog maf ook. Coraline: Van dezelfde schrijver (Neil Gaiman). Over een meisje dat ontdekt dat je dromen als ze uitkomen niet altijd zo leuk zijn. The Prestige: Over 2 goochelaars die elkaar het leven zuur maken. Ongeveer naar het boek van Christopher Priest.

Le fabuleux destin d' AMÉLIE POULAIN !! Toegevoegd na 3 minuten: Yamakasi is ook een vette film! Ook Frans; gaat over moderne samourais, free run etc. Oh en Turkse films vallen bij mij ook erg goed in de smaak :)

Voor mij is "as it is in heaven" de mooiste film van de afgelopen jaren....

2 Days in Paris Samenvatting De Franse fotografe Marion leeft in New York samen met haar Amerikaanse vriend Jack die binnenhuisarchitect is. Om hun relatie wat op te krikken, gaan ze naar Venetië maar hun reis wordt verpest door Jacks buikgriep. Ze besluiten dan maar op doorreis terug naar New York voor twee dagen naar Parijs te gaan waar Marion nog steeds een band mee heeft. Maar ook daar loopt het niet van een leien dakje. Geconfronteerd met Marions opdringerige ouders en haar ex-vriendjes die haar nog steeds willen versieren en Jacks manie om alles en iedereen te willen fotograferen, komen ze niet echt tot rust. Zullen ze de storm te boven komen? Of zullen ze uitblinken in de kunst van het ruzie maken?

- The Bucket List - Lake House Die laatste is een prachtige film die heel mysterieus is zonder zweverig te zijn. We hebben hem nu 2 keer gezien en je ontdekt steeds eer nieuwe details. - Yes Man is erg lachen met Jim Carrey Het zijn wel amerikaanse films maar erg goed en niet oppervlakkig.

Un long dimanche de fiancailles met Audrey Tautou.

Bronnen:
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&c...

De beste film in de geschiedenis: Leon, The professional

The Reader: heel indringende film met een werkelijk fantastisch spelende Kate Winslett (die daar heel terecht een Oscar voor kreeg). Heel mooi en heel aangrijpend, hij bleef mij lang bij. Ma Vie En Rose: Een vrij onbekende film over een klein jongetje die zich van binnen een meisje voelt. Het is een heel mooie en heel lieve film.

Delicatessen, of mice and men, afterhours, trees lounge,

als je eronder verstaat, films waar niet het theatrale en de opschmuck van Hollywood in zit, kun je onder andere de kant opgaan van "social dramas". Goeie regisseurs in europa van dat genre vind ik onder meer mike leigh, ken loagh, andrea arnold, stephen frears (tot de jaren negentig), gebroeders dardenne. Maar natuurlijk ook nog hongaarse, italiaanse en andere regisseurs. De films die ze maken zijn vergelijkbaar met central do brasil, alsof er geen script aan te pas is gekomen. Documentaire-achtig. Het verhaal is het leven.

Persoonlijk vind ik de eerste Rambo film erg mooi.(is wel een Amerikaanse film) PS: Dit is niet de typische keiharde actie die in de andere 3 films getoond wordt.

Le fabuleux destin d' Amelie Poulin!! Zeer fantasievol en romantisch

cell 211. Spaanse film over een gevangenisbewaker die op zijn eerste dag beland in een opstand Breath. Koreaans, heel apart

the perfect storm zeer de moeite waard en echt gebeurt

Ik hou zelf niet zo van films maar The Prestige is me erg bijgebleven, goed verhaal en mooie film.

-Hero -Crouching tiger hidden dragon -house of the flying daggers -koizora -Forrest gump (wel amerikaans) -Unbreakable (ook amerikaans) -Grave of the fireflies (japans en getekend) -Memento (al genoemd maar ik wil het nog even benadrukken) -REC (Spaanse horror film, als je er van houdt) Veel plezier met film kijken!

i love dries

ik vind choclate ne schone film ;)

Princess Diaries.

Tropa de Elite (of op z'n engels Elite Squad) past in het rijtje van City of God en Central do Brasil.

ik heb heel graag en zelfs meerdere malen het boek "Meester van de Zwarte Molen"("Krabat") gelezen, ik vindt hem meer meeslepend dan eender welk ander boek, en vandaag heb ik zelfs de film die erover gemaakt werd aangeschaft. is niet voor gevoelige kijkers.....

Sonny boy Dear John

Toen inception net uitkwam kraakte ik hem altijd af. Maar nadat mijn broer de film uit een videotheek mee had genomen keek ik dus maar een keertje mee. Nu vind ik dit eigenlijk de mooiste film die ik ooit heb gezien..

The man without a face ( met Mel Gibson )

Of mice and men, supergoed!

misschien nog toe te voegen aan het lijstje: leaving las vegas the butterfly effect being john malkovich Time of the wolf (le temps du loup) aanrader! the big lebowski das leben der anderen all or nothing fargo mulholland drive

Ik ben erg verrast door de film Noise, met Tim Robbins en William Hurt. Het gaat over een man in de stad New York, die helemaal gek wordt van het lawaai en speciaal de steeds afgaande auto-alarmen. De manier waarop hij vervolgens de strijd aangaat met de gevestigde orde en auto-eigenaars is kostelijk. Flink wat maatschappijkritiek erbij, eigenlijk een on-Amerikaanse film.

Toen ik in je vraag las dat het een film zoekt met een mooi verhaal dacht ik meteen aan deze; Crash! Die film heb ik al 5jaar geleden gezien en dat toch 1van de films die me echt zijn bijgebleven door het verhaal. Het lijkt een dramatische film (dat is het ook wel een klein beetje), maar het is echt een goeie film die zeker de moeite waard is om te zien. Ik stuur je de trailer wel, maar die zegt eigenlijk niet veel over het verhaal van de film maar dan weet je tenminste wat ik bedoel =). http://www.youtube.com/watch?v=durNwe9pL0E&feature=related En als je opzoek bent naar een thriller dan raad ik Orphan aan! Veel thrillers hebben (vind ik) een slecht einde, maar deze film heeft echt goed einde!! En dat maakt die film echt helemaal af! http://www.youtube.com/watch?v=2ywOPNNii9w

Goodwill hunting, ondanks dat die veel oscars heeft gewonnen (niet altijd een pré) is het een hele mooie film. De teksten erin vondt ik echt prachtig. En dat is zeldzaam naar mijn mening.

the king's speech is erg leuk om te zien!!

Kan door huid heen. De titel beschrijft precies het gevoel dat ik erbij had. Toegevoegd na 2 minuten: Het is een Nederlandse film met Rifka Lodeizen.

Sonny Boy

Beat the drum van David Hickson De jonge Musa is wees geworden nadat een mysterieuze ziekte heeft toegeslagen in het dorpje KwaZulu Natal. Om zijn oma te helpen gaat Musa naar Johannesburg met het laatste cadeau van zijn vader, een trommel. Hij hoopt daar geld te verdienen en zijn oom te vinden. Al spoedig wordt hij geconfronteerd met de realiteit van het leven in de grote stad. Door zijn positieve houding weet hij te overleven en tevens het geheim van de mysterieuze ziekte te ontrafelen.

Bronnen:
http://www.moviemeter.nl/film/40370

De mooiste en indrukwekkenste film die ik ooit gezien heb en niet commercieel is is Roots...

Dear John, Letters to God, My sister's keeper

As it is in heaven ; Zweedse film. Prachtig verhaal met "gewone" mensen. Veel Scandinavische films zijn aan te raden als je niet per direct van snelle auto's moord en bloederige zaken houdt

de jongens van bontekoe

Death note , death note(2): the last name Beide fims zijn gebaseerd op de anime/manga deathnote. Ik heb eerst de anime gezien die bestaat uit 20 afleveringen (of meer). Dit verhaal is een klasse apart en is voornamelijk psychologisch te classificeren. Het is een strijd tussen Kira en L en sleurt je vrij diep in het verhaal. In japan zijn beide films zeer populair geweest.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Note_(film)
http://www.youtube.com/watch?v=ym-dri6z2Wc...

Into the Wild Le fabuleux destin d'amelie poulain Les choristes en nog een hele grappige, Bienvenue chez les chit'is

"The man from earth", erg goed verhaal, niet commercieel, is gemaakt met klein budget en is groot geworden door (illegale) downloads. De maker van de film was blij met de downloads

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100