hoe komt het dat 2 verschillende artiesten het zelfde lied hebben?

kijk maar:

amy diamond: stay my baby
http://www.youtube.com/watch?v=A0Q5ODsSaa8

miranda cosgrove : stay my baby
http://www.youtube.com/watch?v=wVhxWmpheSo&ob=av2e

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet dan een cover. Artiest nummer 1 brengt een nummer uit. Artiest nummer 2 vind het een mooi nummer en verzoekt de rechthebbende van nummer 1 of hij/zij het nummer ook uit mag brengen. Gebeurt heel vaak.

De ene band covert de andere, met toestemming vooraf want anders is het plagiaat.

de artiesten van tegenwoordig denken allemaal vrij inspiratieloos: beter goed gejat als slecht zelf verzonnen.. dus lekker coveren van andere artiesten denken ze

Veel van dit soort muziek wordt door de maatschappijen gemaakt waarna hun artiesten het opvoeren. Ze hebben schrijvers in dienst voor de muziek en de teksten en artiesten die het opvoeren. Ze zijn allemaal weinig meer dan werknemers van de muziek (of film in geval van Cosgrove) maatschappij. Muziek is een industrie met een commercieel doel... Het heeft voordelen en nadelen... In de meeste gevallen zijn de artiesten van dezelfde maatschappij of heeft een ander bedrijf de rechten gekocht om een vergelijkbaar nummer te maken (dan bewust gedaan om het herkenbaar te maken). Er kunnen verschillende redenen zijn dat ze zo'n cover willen maken. Soms als een eerbetoon aan de oorspronkelijke artiest of het nummer, soms om gebruik te maken van de naam van de oorspronkelijke artiest, soms omdat iemand een creatief idee heeft gebaseerd op het oorspronkelijke nummer, soms omdat de platenmaatschappij eenvoudig weg een kans ziet om 2 keer te verdienen aan hetzelfde product. Een enkele keer wordt domweg gekopieerd maar dat is redelijk zeldzaam omdat het zo snel op valt en auteursrechten schendingen erg duur kunnen zijn. Er zijn niet veel artiesten meer die alles zelf doen en zelf eigenaar zijn van de nummers die ze opvoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100