Hoe kan het dat je kunt bellen in een volledig afgesloten metalen lift? Deze vormt toch een kooi van Faraday waar em-straling niet doorheen kan?

Een kooi van Faraday is ondoordringbaar voor elektromagnetische straling. Hoe kan de gsm-straling dan kennelijk toch doordringen, terwijl er geen ramen in de lift zitten?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Liftkooien zijn geen perfecte Faraday-kooien, maar ze verzwakken wel het veld van de GSM zenders. De liftschacht en de rest van het gebouw werken ook negatief op de ontvangst daar. In Nederland hebben we vaak een sterk signaal, genoeg om ook in een lift mee te bellen. Maar er zijn ook liften waar het signaal te zwak is. Hier een artikeltje:

Bronnen:
http://www.ehow.com/how-does_4675152_eleva...

De lift is niet volledig van metaal. Maar zal een metalen frame constructie hebben. Dus de randen zijn van metaal. De vlakken zullen van een andere materiaal zijn. De frequentiegolven van het GSM signaal zijn zo kort, dat ze wel door die 'gaten' van de vlakken kunnen komen. Dat is ook de reden waarom je wel in de auto kunt bellen, dat gebeurd door de ramen heen. Als ook de vlakken worden gevuld met kippengaas of metaal, dan worden die 'gaten' nog kleiner en zal het wel een dichtere kooi van faraday worden. Toegevoegd na 11 minuten: Ik heb deze pagina nog gevonden die mijn verhaal ondersteund... http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100