Hoe werkt een rookmachine?

Mijn vader zegt dat je poeder moet kopen om erin te stoppen. Ik dacht dat zo'n machine water verdampte. Als er poeder in moet is dat dan duur? en hoe wordt die rook dan gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt de zogenaamde koudijs rookmachine dit werkt met gewoon ijs dat in een warme omgeving gaat dampen de damp wordt dan vervolgens zacht weggeblazen. Deze machine wordt veel in theaters gebruikt omdat de rook zwaar is en op de grond blijft hangen dan krijg je zo`n mooi effect over de vloer van het podium wat je weleens ziet b.v. "De Phantom of the opera". De, ik zal het maar de disco rookmachine noemen, werkt met een niet giftige olie die door een leiding in een op hoge temperatuur verhitte rookkamer wordt geperst dmv een pomp wanneer de DJ op het knopje duwt stelt hij de pomp in werking en vervolgens wordt de verhitte rook in de ruimte geblazen. Je moet dus opletten dat je niet de mensen verbrand, waar kans op is als ze er recht voor staan.

Meestal worden ze gevuld met droog ijs. Dat is vast kooldioxide. Dat is volkomen onschadelijk Toegevoegd na 48 minuten: Rookmachines op poeder ken ik niet. Wel op vloeistof. Zie mijn onderste link. Daar staat ook de prijs van de vloeistof bij.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_machine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookmachine
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Ik weet dat er ook rookmachines zijn die gevuld worden met slaolie. Ik heb geen idee hoe ze daar dan rook van maken maar je krijgt, in tegenstelling, tot een machine waar zogenaamd koudijs in gaat, rook die door de hele ruimte gaat . Rook van koudijs blijft net boven de grond hangen. Een rookmachine met slaolie werd vroeger bij de brandweer gebruikt bij oefeningen om panden onder de rook te zetten.

Volgens mij werken ze door verhitting van een speciale olie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100