Is de stroomstoot van een elektrische vliegenmepper al gevaarlijk om aan te raken?

Buiten dat het me gewoon eng lijkt om deze aan te raken als er stroom op staat, vraag ik me af of het ook kwaad kan, ook al is het een 'zwakstroom'.
Vraag dit met name ook omdat ik een kleine meid heb rondlopen in huis en (ondanks dat we hem opbergen) ik bang ben dat zij hem ooit 'gebruikt'...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit nieuwsgierigheid heb ik zo'n vliegenmepper een keer uitgeprobeerd op mijn knie. Het was een akelig gevoel, en het tintelde ook nog een tijdje na. Ik doe het niet nog eens. Toch loop je er niks van op. Als je dochter per ongeluk een keer in aanraking komt met de stroom wordt het ongetwijfeld gieren en brullen, maar verder kan het geen kwaad. En reken maar dat ze in het vervolg als de dood zal zijn voor die vliegenmepper. Om zo'n huilbui helemaal te voorkomen, kun je natuurlijk de vliegenmepper het beste opbergen op een plekje waar ze niet bij kan.

Ik durf het ook niet te proberen. Maar ik heb laatst gehoord van iemand die dat dus wel durfde, dat het niet prettig is. Hij had er nog een tijdje last van. Blijf hem dus goed opbergen! Ik zou hem trouwens wegdoen met een klein kind in huis.

nee is absoluut ongevaarlijk het is voor de vlieg dodelijk maar niet voor de mens .. het word een ander verhaal als je de vliegenmepper op 220 volt gaat aan sluiten

Nee hoor dat kan geen kwaad en ze zal het daarna wel laten.

nee je voelt het wel maar doet niet zeer

Als je het aanraakt voel je een soort tinteling! Mocht het gevaarlijk zijn voor mensen dan zou dit verboden zijn in nederland!

Persoonlijk heb ik een idioot gezien die er z'n tong tegen drukte. Zijn vullingen vlogen er niet uit en voor de rest had hij evenmin schade. Wel kon ik precies vertellen aan de hand van zijn mimiek toen de aanraking plaats vond. (echt gebeurd !)

er zit een 1.5V batterijtje in en geen condesator, dus er kan je niets gebeuren. Je voelt het niet eens.

Dat kan egt helemaal geen kwaad ik weet dit 100% zeker omdat ik er zelf ook 1 heb en ik hou er van om dit soort dingen uit te proberen heb het zelf ook gedaan er is niets gebeurd :). Ik heb zelfs de stroomdraag aangeraakt die ze voor dieren gebruiken zodat ze niet ontsnappen die voel je wel maar ook dat doet je niets het programma brainiac heeft het ook gedaan misschien als u het zelf wilt zien kunt u het opzoeken op het net Toegevoegd na 41 seconden: stroomdraag=stroomdraad

De stroomstoot is voor gezonde volwassenen ongevaarlijk. Je schrijft er niet er niet bij hoe oud je kleine meid is, maar ik zal geen risico nemen en een gewone vliegenmepper aanschaffen.

De stroomsterkte is veel te laag om dodelijk te zijn, hoewel het gevoel niet prettig is. Vergelijk het met de schok die je van een bromfietsbougie kan krijgen, ook ongevaarlijk, maar qua gevoel niet aan te bevelen. Overigens is het geen zwakstroom, de lage batterijspanning wordt door een electronische schakeling opgejaagd naar een spanning die hoog genoeg is om vonken te doen overslaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100