Hoe kan ik een VGA laptop verbinden met een tv?

Als ik mijn laptop verbind met een VGA kabel blijft het geluid in de pc waardoor niet altijd goed hoorbaar is, een speaker kan ik niet aansluiten de aansluiting is kapot + de pc heeft geen bluetooth. Weet er iemand wat ik zou kunnen doen? Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je laptop een USB-ansluiting over heeft, dan zou je daar een bluetooth dongle in kunnen stoppen. Dan kan je via bluetooth alsnog verbinding maken met je TV. Ondersteunt je TV geen bluetooth, dan rest je in dit geval, gezien de defecte audio-connector, niets anders dan een microfoon op je laptopspeakers te plakken en deze op de TV aan te sluiten.

Toegevoegd op 20 december 2019 11:35: bron
Bronnen:
https://www.google.nl/search?safe=active&e...

Om je vraag te beanwoorden: je kunt een VGA laptop met een televisie verbinden door middel van een VGA-kabel. Maar dat is dus geen oplossing voor je geluidsprobleem. Als je laptop geen hdmi ingang heeft, dan heeft deze waarschijnlijk wel een Mini Displayport. Deze kun je gebruiken om je laptop met de tv te verbinden. Naast de Mini Displayport Adapter heb je hierbij een hdmi kabel nodig. Deze sluit je aan op een van de ingangen van de tv (Onthoud welke ingang je gebruikt). Als de televisie op de juiste hdmi ingang staat ingesteld (dit is de ingang waar je zojuist de hmdi kabel in hebt gestoken) zal in veel gevallen het beeld en geluid van je laptop op de televisie verschijnen.

Bronnen:
https://www.draadloostvkijken.com/laptop-a...
https://www.allekabels.nl/mini-displayport...
https://nl.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#...

Via een USB-geluidskaart en een audio-kabel, waarschijnlijk mini-jack naar mini-jack. (link in de bron) Aangezien het om geluid gaat wat harder moet en de audio-uitgang van de laptop defect is, zou ik een USB-geluidskaartje kopen. Als je TV een geluidsingang(AUDIO IN) heeft (naast de VGA-ingang) kan je deze direct verbinden met die geluidskaart (die dan dus eigenlijk de defecte uitgang vervangt). Als je TV deze niet heeft heb je in ieder geval weer een mogelijkheid om de laptop op een versterker of boxen aan te sluiten via een kabel. Ik heb een plaatje toegevoegd met hoe de achterkant van je TV er hopelijk uitziet. Het gaat om de RGB IN en de AUDIO IN. === HDMI zou natuurlijk mooier en makkelijker zijn, maar ik ga er vanuit dat je dat niet op je laptop hebt. Als je er niet zeker van bent hier zie je hoe dat er uitziet. https://thumbs.dreamstime.com/z/het-stoppen-hdmi-kabel-aan-laptop-39640317.jpg === (Het gaat niet om de pijl op het plaatje, maar rechts ervan)

Toegevoegd op 21 december 2019 01:07: tekst
Bronnen:
https://www.megekko.nl/product/0/1030907/S...
https://www.allekabels.nl/jack-kabel/4/119...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100