Wanneer mag een monteur mijn meterkast keuren?

Wanneer mag een monteur mijn meterkast keuren ?
Dient hij hiervoor ergens bij aangesloten te zijn. of moet hij over een bepaald certificaat beschikken, of is hij bevoegd om te keuren zolang hij over voldoende kennis bezit ?

Mijn vraag geld tevens over gas kering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zulke keuringen worden door ofnamens de netbeheerder (de eigenaar van de electrciteitskabels) gedaan; die netbeheerder let op kennis en kwalificaties

De inspectie mag worden uitgevoerd door een vakbekwaam persoon, die bovendien de deskundigheid heeft om inspecties uit te voeren. Een vakbekwaam persoon is een persoon met een relevante opleiding en ervaring, waardoor deze persoon in staat is gevaren die door elektriciteit kunnen worden veroorzaakt te onderkennen en te voorkomen. Vakbekwame personen hebben ten minste een lager elektrotechnisch niveau verkregen door opleiding en/of ervaring. Voor een officiële keuring is een KOMO-INSTAL-certificaat een erkende kwaliteitsverklaring. Dit betekent dat een installatie voldoet aan de geldende Nederlandse wettelijke eisen. Het certificaat wordt door de overheid geaccepteerd als bewijs dat aan de regelgeving wordt voldaan. De keuze voor een KOMO-INSTAL-adviseur of -installateur is daarom een keuze voor kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid.

Bronnen:
https://www.123groepenkast.nl/InspectieGroepenKast
https://kvinl.nl/algemeen/voorpagina/certi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100