Is het mogelijk een sigarettenaansteker met gloeispiraal aan te sluiten op het electrish netwerk van thuis?

Nou, laat ik het op goede hoop maar proberen dan..

Hallo, ik ben Thijs en mijn hobby omtrent electronica begint me steeds meer te fascineren.. Alle stekkertjes gaan kapot, sluit ze weer aan op een andere verbruiker, "Wat gebeurt er als ik dit snoertje, daar op aansluit, of misschien beter gezegd, wat doet het dan niet meer" Haha..

Maar nu ben ik dus met mijn volgende kriegel in mijn hoofd bezig en dat is het volgende.

Ik wil een sigarettenaansteker, dus puur om dat knopje in te drukken en het gloeispiraaltje te laten gloeien, in een gipsenmuur of desnoods een plank inbouwen, zodat je altijd een electrische aansteker klaar hebt staan, mooi subtiel verwerkt in de muur..
Haha, beetje vreemd, wel lekker..

Hoe ga ik het realiseren om zo'n, aanstekerhuis van de goede stroom te laten voorzien, via de stopcontact thuis?
Had al het een en ander geprobeerd, zonder resultaat.

Heb hem wel werkend gekregen doormiddel van een Lipo batterij uit een drone met een capaciteit van 11.1V en 2800 Mah.

Alleen die batterij kan ik er niet ook inbouwen, en zo wel dan zou ik hem regelmatig aan de oplader moeten zetten om een compleet lege lipo te voorkomen..

Wie kan me bij deze wens helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een sigaretten aansteker trekt zo’n 6A (piek) bij 12V. Wanneer je dus een 12V voeding kan vinden die een dergelijk ampèrage aan kan ben je klaar. Een andere (wat ruwe) optie is een auto-accu te gebruiken en er een accu-oplader constant op aangesloten houden. PS. ik hoef je toch niet te waarschuwen voor brandgevaar e.d. ??? Een muur is nu eenmaal niet op hete aanstekers e.d. ontworpen. Denk ook aan stof dat rondom de aansteker kan komen zitten.

Dat zou eenvoudig kunnen met een halogeentrafo als voeding. Er van uitgaand dat de aansteker 6A trekt is een trafo van minimaal 75W voldoende. Halogeentrafo's zijn bij een bouwmarkt te koop, platte inbouwmodellen van 105W zijn perfect voor dit idee. De elektronische versie kan in principe continu aan de 230V aangesloten blijven, de trafo trekt onbelast vrijwel geen stroom. Pas als je de aansteker indrukt gaat er stroom lopen. Als je een aanstekeraansluiting met ingebouwd lampje hebt dan kun je die ook aansluiten zodat je de aansteker in het donker kunt vinden.

Bronnen:
http://www.toolstation.nl/shop/p44577?chan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100