Hoe verlaag ik 12v naar 10,8v?

Om een laptop rechtstreeks op een autoaccu aan te sluiten... of zou die 1,2 volt niet zoveel uitmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rechtstreeks op de accu is niet zo'n goed idee.. er moet iets van een zekering tussen bijvoorkeur in de buurt van wat je laptop adapter maximaal kan leveren. (bijvoorbeeld 3A) Zet een zenerdiode in serie met de aansluiting naar de accu en je hebt precies 10,8V Zie URL voor type diode(en kijk dan speciaal naar de 'forward voltage drop') http://www.futurlec.com/Diodes/1N5401pr.shtml Toegevoegd na 4 minuten: Overigens is het getoonde voorbeeld GEEN zenerdiode, maar een normale diode zonder enige poes-pas.

Bronnen:
http://www.futurlec.com/Diodes/1N5401pr.shtml

Je kunt hem in je auto aansluiten als je je adapter voor je laptop gebruikt. Deze zal andere voltages uitvlakken naar degene voor je laptop.

Er zijn twee manieren om met een 12V accu een laptop op te laden/van stroom te voorzien: 1) met een omvormer. Deze maakt van 12V DC (gelijkstroom) 230V AC (wisselstroom). In de omvormer zit een gewoon stopcontact waar je je laptop adapter in stopt. 2) met een 12V DC laptop adapter die de juiste spanning levert voor jouw laptop. Sommige laptops werken op 14V andere op 16V of 18V of ??V.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100