Waarom zijn cartridges bijna even duur als een nieuwe printer?

Ik heb laatst een printer voor €40 gekocht. Daar zitten al cartridges in en die doen het prima. Ik heb nu echter nieuwe cartridges nodig, maar die krengen zijn bijna even duur als een compleet nieuwe printer.
Waarom zijn cartridges eigenlijk zo duur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit staat bekend als het “Gillette model”. Gillette, van de scheermesjes, heeft in het verleden gratis (of zeer voordelige) scheersystemen weggegeven om vervolgens de consument flink te laten betalen voor nieuwe mesjes. Dit zelfde principe werkt voor inkt; goedkope printers met dure cartridges. In extreme gevallen is het zelfs voordeliger om een nieuwe printer te kopen dan een nieuwe set originele cartridges.

Bronnen:
https://www.inktweb.nl/blog/het-geheim-ach...

Printers worden tegenwoordig door Canon en HP voor een lagere prijs verkocht dan het kost om ze te produceren. Hierdoor kopen meer consumenten de printer. Om toch geld te verdienen aan de printer naaien ze je een oor aan bij de verkoop van (te dure) inkten. Immers wil de leverancier dat hij toch geld verdient met zijn product. Een goede oplossing kan het kopen van een laserprinter zijn. Kijk eens rond op marktplaats. Het is wel een investering, maar dan kan je ook duizenden prints maken voordat de toner op is. Een andere oplossing is het printen bij een Copyshop. Bij de copyshop in mijn stad (http://copyshopdehaan.nl) kan je al printen v.a. 3 tot 5 eurocent per pagina.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100