Hoe zet ik e-books van de pc op mijn e-reader?

Ik heb zojuist een nieuwe e-reader (Kobo Glo) voor mijn vrouw gekocht en wil nu e-books die ik op de pc heb opgeslagen via het usb-kabeltje op de e-reader zetten. Ik heb nu ca. 10 boeken in het mapje kepus gezet maar kan ze op de e-reader nergens terug vinden. Lijken wel onzichtbaar. Met mijn eigen e-reader (Sony prs-t2) is het allemaal zo simpel. Zet ik de e-books in een verkeerde map? Of wat kan ik anders verkeerd hebben gedaan?

Voor alle duidelijkheid: Ik wil niet gebruik maken van wifi op de e-reader (is al uitgeschakeld), omdat ik al genoeg boeken op de pc heb staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan verschillende bestandsformaten voor eBooks. De formaten EPUB en PDF zijn geschikt voor een Kobo eReader. Binnen EPUB bestaan verschillende soorten. Mogelijk worden niet alle soorten functies ondersteund door de Kobo EPUB’s. Sommige boeken worden beschermd met Digital Rights Management (DRM). Dat voorkomt het ongeoorloofd kopiëren van boeken, en wordt gebruikt om gekochte boeken en bibliotheekboeken te beschermen. Ook van DRM bestaan verschillende soorten. Een Kobo eReader kan boeken lezen die Adobe DRM gebruiken. Boeken kunnen op verschillende manieren op de Kobo eReader geplaatst worden. Welke methode het beste werkt hangt ervan af of de boeken met DRM beveiligd zijn en uit welke bron ze komen. Als de boeken DRM­‐beveiligd zijn, voeg ze dan aan de eReader toe met het gratis programma Adobe Digital Editions. Zijn de boeken niet DRM-beveiligd dan kun je ze als volgt toevoegen: • Met een micro SD kaart • Door middel van slepen en neerzetten • Met Adobe Digital Editions. Je herkent de DRM-beveiliging doordat het bestand dan het formaat .acsm (in plaats van .epub of .pdf) heeft. Het .acsm-bestand bevat licentiegegevens die worden gebruikt om het boek te ontgrendelen.

Bronnen:
http://www.blz.nl/assets/www.Blz.nl/visual...

Ik heb ook een Glo, ik sleep alle boeken van de laptop naar de Glo zet ze er los op. De Glo zet ze zelf in mapjes, maar maak je in Calibre verzamelingen neemt de ereader deze over. Boeken met een DRM moet je idd via ADE overzetten. Er is een ereader forum waar je veel kan vinden. http://www.ereaders.nl/kobo_forum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100