Kan een (Belgisch) stopcontact continu 1500W leveren?

Ik heb (in grote lijnen) uitgerekend hoeveel ik verbruik als ik mijn apparaten allemaal in één verlengsnoer inplug (heb maar één stopcontact, hier)… En ik kom uit op een 1500 Watt. Kan een stopcontact wel zo veel geven … de hele tijd?
Het is alsof je de hele tijd stofzuigt, dan wordt je kabel toch ook warm?
De boosdoener is voornamelijk mijn beamer, die verbruikt 2.8A, volgens Acer… Dat is bijna 700W. Kan dit wel? Online lees ik dat een beamer niet meer dan 300W verbruikt.

Over stofzuigers: mag je een stofzuiger inpluggen in een stekkerblok?

Kortom: is het veilig om zoveel stroom te halen uit één stopcontact?
De apparaten staan natuurlijk niet 24/7 aan, maar de beamer staat toch 2 à 6 uur per dag aan, samen met de andere apparatuur (+/- 200W)

Graag jullie antwoorden.
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is ooit een vergelijkbare vraag eerder hier gesteld. Daar vroeg men om het maximale wattage en dat lijkt rond de 3600 te liggen met een veilige grens van 2500. Maar het hangt van de apparaten af die je koppelt.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/elektronica...

Het hangt af van de groepszekering in de meterkast en van welke stopcontacten en lampen er nog meer op deze groep zijn aangesloten. Bij een 16A zekering kun je maximaal 3600W aansluiten, bij een 10A zekering 2300W. Zorg wel dat de kabel met verdeelblokje geschikt is voor de maximale stroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100