Senseo mag volgens handl. niet worden gebruikt met waterontharder. Natrium in water mag niet. Gaat dan stuk. Wat is waar? Teveel kalk toch schadelijk

Fabrikanten van waterontharders beweren juist dat de apparaten zoals Senseo langer mee gaan omdat er geen kalk meer in komt. Waterontharders halen kalk uit het water en wisselen dit om met natrium. Philips gebeld. Zij zeggen dat Senseo door het natrium juist sneller kapot kan gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dit toch vooral een voorbehoud is uit angst van fabrikanten. Met een ontharder komt er helemaal geen zout in het water (ik heb een ontharder). Dat is alleen tijdens het regenereren. Vermoedelijk weten fabrikanten niet wat het effect is op de lange termijn, en dan kun je het uit angst voor claims maar beter 'verbieden' dan dat je aangeeft dat het geen probleem is. Ook bijvoorbeeld een vaatwasser heeft een zoutreservoir. Die spoelt dus wel daadwerkelijk met zout water, en doet in feite niet zo heel veel anders dan een koffiezetapparaat: Het rondpompen van heet water. En bij een vaatwasser gaat 't ook goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100