Wat kan ik beter kopen,een gewone camera met 4.5 megapixel of een telefoon met camera?

Zal het veel in kwaliteit van de foto s uitmaken,je kan al een telefoon met camera kopen en 3.8 megapixel, heb ik voor t zelfde geld ook een telefoon.Dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad, de camera's in de mobiele telefoons zijn van slechte kwaliteit, leuk voor snapshots, maar wil je echt kwaliteit en mooie foto's, dan kun je beter een goede foto camera kopen!

Als het om zo'n laag aantal pixels gaat zou ik zeggen, een telefoon, dat is net zo goed. Je kunt wat minder in- of uitzoomen. Als je een fototoestel wilt, koop dan wat goeds, minstens 7.0 megapixels en goed in- en uitzoomen. Ik zou geen telefoon kopen om de camera.

Een gewone camera kopen is altijd het beste als je goede kwaliteit foto's wilt. Het is een misverstand om te denken dat alleen het aantal megapixels de kwaliteit bepaald. Zeker net zo belangrijk zijn de lens en de beeldverwerkingschip en juist dat zijn niet de sterkste punten in een telefoon met camera.

meestal is een camera van betere kwalitieit, mits je écht een goede telefoon hebt. (ligt ook vaak aan de lens)

Megapixels zijn allerminst zaligmakend. Zelf heb ik een 5mp camera in mijn telefoon zitten. Zal ik hier ooit leuke foto's mee maken? Ik denk het niet, daar is de kwaliteit gewoon ronduit te slecht voor. Een losse camera is echt veel beter geschikt om echte foto's mee te nemen door de hardware (goede lens, betere beeldchip etc.).

Een telefoon heb je toch altijd bij je. Dus het is veel handiger om de camera in je telefoon te hebben. Anders sleur je met twee dingen mee. De kwaliteit is best ok hoor. Zeker voor jouw, anders had je deze vraag niet gesteld. Bovendien is het super voor geheugensteuntjes. Prijs in de winkel om thuis even na te kijken. Ik gebruik het overal voor. Zelfs prima productfoto's kunnen maken op het werk. Ik ken zelfs een professionele fotograaf die heeft zijn voorkeur aan zijn mobiel. Zelfs voor betaalde opdrachten.

Camera is beter. Ik heb zelf een telefoon met een 8mp camera, maar het blijft altijd teleurstellend. Als je het alleen voor kiekjes doet, dan is een telefoon wel ok misschien. Ook mis je bij een telefoon een optische lens, das ook een minpunt..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100