wat kan ik doen zodat de draad bij mijn naaimachine niet telkens afbreekt?

Mijn naaimachine heeft me al behoorlijk tot razernij gebracht vandaag.. ondanks het feit dat ik zéér goed de gebruiksaanwijzing heb gelezen en alles doe volgens het boekje (naald met platte kant van voor, draad overal perfect op zijn plaats enz...), breekt de draad telkens af als ik
- iets dikker stof naai
- op gewoon tempo naai
- rekstof naai
- enz...
Dus het enige wat kan is trààg naaien met dun katoen en dan nog breekt die draad soms af. het is een AEG Machine, dus nu niet echt een slecht merk.
Ze staat nog onder garantie, maar komt van Neckerman, dus het is een heel gedoe om dat terug te sturen en dergelijke... Plus is het me niet duidelijk of het hier effectief over een defect gaat of iets anders.

Toegevoegd na 1 minuut:
de draad is ook zeer geschikt, van boven en onder dezelfde draad etc.
ik naai al lang, heb heel lang een machine gehad dus weet heel goed hoe ik een naaimachine goed moet behandelen om ze optimaal te doen werken, maar helaas :-(.

Toegevoegd na 2 uur:
draad is nieuw (en duur), draadspanning boven en onder gelijk, naalden goed en duur....
draad hapert altijd in een gleuf en knakt dan af. ik steek mijn draad eerst door een oogje en dan tussen twee gleuven in de carrosserie (plastic) van de machine zelf, waarbij de draad langs binnen van één gleuf naar de andere gaat. dan met die in de geleider (dat ding dat op en neer beweegt bij het stikken) naar de naald. Er is zo geen draaiding aan met cijfertjes, de spanning wordt geregeld in die gleuf blijkbaar.(type = AEG824)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan nog twee dingen bedenken: Kan het aan de kwaliteit naalden liggen? Ik koop ze wel op de markt en meestal zijn ze goed maar soms heb ik het idee dat die naald de draad kapot maakt. Heb je al eens alles wat los kan los gemaakt en flink met de stofkwast alles schoongepoetst?

Ik zou teruggaan naar de winkel en er naar laten kijken.

Het ligt waarschijnlijk aan de draadspanning. Kijk even in het boekje hoe je die kan wijzigen. Luistert heel nauw. Boven en onder dezelfde spanning, anders krijg je geen mooi resultaat. Hij kan afknappen als hij door de geleider gaat en dan te strak komt te zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100