Weet iemand of het al dan niet zin heeft om aluminiumfolie te gebruiken om een rfid chip af te schermen?

Dat wil zeggen er wordt beweerd dat het niet voldoende zou zijn om ongeoorloofd aflezen te voorkomen. Is dit zo? Zijn er methodes die wel werken?

Ik denk het inderdaad ook niet Kahuna, maar ik heb liever niet mijn persoonsgegevens en dergelijke op straat, dus misschien weet iemand hoe het wel efficiënt kan.

IK heb zelf ook nog wat speurwerk verricht, maar de chip waar ik op doel, die in het Nederlandse paspoort schijnt op 13,56 Megahertz te draaien, zoals ik het begrijp is dan bij normale atmosferische omstandigheden en 20 graden Celsius de golflengte 0,0025 centimeter. Dat zou (wederom zoals ik het heb begrepen) zorgen dat als het omhulsel (je kooi van Faraday dus) een of meerdere openingen bevat die groter zijn dan die golflengte de bescherming al weg is.

Laat ik de vraag dan iets bewerken / uitbreiden, weet iemand specifiek wat het gevolg is van een geïmproviseerde kooi van faraday die openingen bevat groter dan de golflengte van de bron? Met andere worden beperkt zo'n constructie alsnog (het merendeel van) de radiogolven of wordt bijvoorbeeld slechts de maximale afstand waarop de rfid chip nog te lezen is beperkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het niet afdoende is. Aluminiumfolie werkte nog wel bij de magnetische beveiligingen en dergelijke, maar Radio Frequenties worden volgens mij niet tegengehouden door metalen.

Ja, dit werkt. Elk metaal schermt namelijk af. Daarom gebruiken winkeldieven ook een diepvrieszak.

Dat klopt, zie onderstaande link

Het werk inderdaad er zijn zelfs al beurzen die gemaakt zijn om RFID te blokkeren

Bronnen:
http://www.rpi-polymath.com/ducttape/RFIDW...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100