Waarom is een draadloze beats zo veel duurder dan de 'niet draadloze' beats?

Ik wil beats (van dr. Dre). Maar ik kan niet kiezen tussen de witte (die is draadloos) of de zwarte (met draad), wat is het handigst om te hebben. Omdat ze ook vaak van je hoofd worden gestolen, dus dan is met draad makkelijker! En heb je de witte beats ook in het wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De draadloze Beats bevat naast alle componenten van de gewone een Bluetooth-ontvanger en stereoversterkertje, alsmede accu's om ze te voeden. Het zal duidelijk zijn dat dit extra kost. Je geeft zelf al aan dat een draadloze koptelefoon makkelijker te stelen is, je zult ook zelf moeten kiezen of je dat bezwaarlijk vindt. Bedenk ook dat de Beats momenteel erg modieus is, er bestaan nog veel andere merken die minstens even goed klinken en misschien prettiger dragen. Een hoofdtelefoon moet je kiezen door vergelijken in een winkel, dan kun je horen en voelen wat het betekent om hem langere tijd te dragen. Wat voor de ene persoon prettig draagt kan voor een ander weer minder bevallen. Goede alternatieven zijn o.a. Sennheiser of Sony, die hebben al veel langer ervaring met het maken van hoofdtelefoons, ze hebben ook meer modellen met diverse prijzen. Toegevoegd na 6 dagen: De kleur is minder van belang: als je hem draagt zie je hem zelf toch niet! ;-)

Een draadloze is veel duurder omdat het audiosignaal moet omgezet worden naar een hoogfrequent signaal om te versturen naar uw koptelefoon. In de koptelefoon zit dan weer een HF ontvanger om het signaal te capteren en dit moet dan weer omgezet worden naar een hoorbaar audiosignaal en dit alles zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard kost die elektronica geld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100