Moet je een bepaalde leeftijd hebben voor een elektrische fiets?

Ik vroeg me af of je een bepaalde leeftijd moet hebben om een elektrische fiets te berijden. Zo ja, welke leeftijd is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, in eerste instantie was het voor oudere, maar als je jong en gezond bent, kan je ook voor zo'n fiets kiezen, als je bv 50km van school of werk af zit, beter dan bus of brommer.

Nee, een elektische fiets en ook een fiets met trapondersteuning mogen door iedereen worden bereden. De leeftijd maakt niet uit.

Bronnen:
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?...

16 en brommerrijbewijs valt onder de snorfietsen

Dat ligt eraan: Regels fiets met trapondersteuning Een elektrische fiets (e-bike) met trapondersteuning geldt volgens de Wegenverkeerswet als een normale fiets. Dat wil zeggen dat rijbewijs, kenteken, verzekering of helm niet nodig zijn. Regels fiets zonder trapondersteuning Er zijn ook fietsen met een elektromotor waarbij u niet hoeft mee te trappen. Dit zijn volgens de wet geen fietsen, maar snorfietsen (snelheid tot maximaal 25 kilometer per uur) of bromfietsen (sneller dan 25 kilometer per uur). Hiervoor moet u een verzekering en een kenteken hebben. Ook een bromfietsrijbewijs is verplicht. Een helm is alleen verplicht voor bromfietsers.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100