Bestaat er groene stroom?

wat is het verschil tussen gewone stroom en groene stroom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Groene stroom wordt opgewekt op een duurzame manier. Meestal wordt daarmee wind energie bedoeld maar zonne-energie, geothermische energie en biomassa (in essentie: methaan gewonnen uit mest) worden ook vaak gebruikt. Kernfusie wordt wel vaak als mogelijke toekomstige duurzame energie genoemd maar uiteindelijk komt daar ook radioactief afval van af. Echter: de betekenis van groene energie wordt de laatste jaren steeds verder opgerekt en steeds vaker worden projecten als groen bestempeld die bepaald niet klimaat neutraal (zorgt niet voor een netto toename van de CO2, methaan en andere broeikas gassen in de atmosfeer) zijn maar hooguit minder vervuilend dan wat eerst gebruikt werd. Blijf dus vooral sceptisch met wat ze je proberen aan te smeren. Het wil overigens niet zeggen dat de elektronen die door je lampen heen gaan daadwerkelijk van windmolens af komen. Er wordt gebruik gemaakt van een berekening: een windmolen produceert gemiddeld per jaar X hoeveelheid energie en dat is wat vervolgens wordt verkocht. Maar uiteindelijk komt alles in de grote poel van energie over het netwerk. Zie het een beetje als een meer vol water waar je water uit haalt en waar verschillende leveranciers water in pompen uit verschillende bronnen, sommige grijs, sommige groen. De reële milieu winst zit hem er in dat producenten meer aangemoedigd worden om windmolen parken ed, te bouwen. Gewone 'grijze' stroom is stroom die wordt opgewekt met conventionele methoden (kolen, gas, olie) en kerncentrales. Kerncentrales vallen onder grijze stroom ondanks dat ze geen broeikasgassen uitstoten omdat ze nog steeds afhankelijk zijn van brandstof en radioactief afval produceren.

ja groene stroom is goedkoper

Groene stroom wordt opgewekt door niet-fossiele energie zoals windenergie en belast het milieu niet

Alle stroom is kleurloos. Groene stroom is electriciteit die opgewekt is mbv milieuvriendelijke middelen, zoals wind, water. Dat in tegenstelling tot gewone stroom uit gas/olie/kolen gestookte centrales. Lees trouwens het forum voor het stellen van vragen. Deze vraag is in meerdere vormen al vaak gesteld.

Nee is allemaal gel*l... Stroom ken t geen enkele kleur... Reclamejongens hebben dat bedacht en het is niet waar... Geloof dat toch niet... Alle stroom is gemodificeerde, gerecyclede zonnelicht van weleer... Meer niet, en dat kun je voordelig, met weinig verlies omzetten en met veel verlies... Daarom verandert de kleur toch niet van iets wat niet eens een kleur kan hebben... Geloof die reclamejongens toch niet, dan zit je met leugens te kijken...

De stroom in je stopcontacten verschilt niet, de uiteindelijke stroom is fysiek hetzelfde als bij grijze ("normale", niet-groene stroom), alleen de manier van opwekken verschilt. Ook gaat niet per se de groen opgewekte stroom naar jouw huis en de grijze stroom naar je buurman, dat gaat gewoon door elkaar. Wel is het zo dat de centrale het percentage klanten die groene stroom koopt bij hen, ook dat percentage groene stroom moet inkopen of opwekken. Groene stroom wordt opgewekt door bronnen als zon, water, wind, en volgens mij ook biomassa.

alle stroom komt gewoon van de electriciteitscentrale. dat groene stroom verhaal is gekomen toen iedereen maar stroom kon aanbieden om te concureren.

Stroom is stroom, of het nou wordt opgewekt door windmolens, een stuwdam of een kernreactor. Als ik hetzelfde apparaat bij mij aansluit, dan werkt dat precies hetzelfde als bij iemand die groene stroom heeft. Het geeft mensen een goed gevoel omdat ze denken dat ze meehelpen aan een beter mileu. Toen ik mijn contract bij Eneco sloot, werd mij gevraagd of ik 100% "groene stroom" wilde voor ongeveer 3 of 4 euro extra per maand. Meer iets dat goed is voor de portemonnee van Eneco, misschien krijg ik u ook wel "groene stroom", alleen is het niet gegarandeerd.

Het verschil tussen grijze en groene stroom is de bron waarmee de elektriciteit wordt gemaakt. Grijze stroom wordt gemaakt met fossiele brandstoffen (voornamelijk gas, steenkool) en kernenergie. Gas en steenkool raken een keer op en het afval van kernenergie is problematisch. Bovendien levert grijze stroom veel CO2 op. Groene stroom is duurzaam: gemaakt met bronnen die niet op gaan (zon, wind, water en biomassa) en weinig vervuilend voor het milieu.

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderw...

Zie brom Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_stroom Toegevoegd na 2 uur: bron

Als je voor groene stroom betaald dan investeer je aan het toevoegen van stroombronnen die het middels vervangbare energie leveren. - zonnepanelen - wind, water, grondwarmte zover dat is aangesloten op het net waarop je zit. Ja, iedereen krijgt groene stroom of hij/zij bijlegt of niet - maar het zit 'm in de KW/h prijs

misschien heb je hier wat aan op deze link

Bronnen:
http://www.algemene-energieraad.nl/newsite...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100