Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom,knettert een frituur pan als er een beetje condens van de kap in druppelt?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
6.9K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bedankt,allemaal!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Omdat het vocht meteen verdampt, dat gaat met zo'n kracht dat het knettert.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Omdat de olie veel heter is dan 100 graden gaat het water dat erin komt gelijk koken. Dat hoor je door het knetteren
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
omdat als het frituurvet verdampt, er water (vocht) omhoog komt. het koelt af, en valt weer naar beneden in het vet. door de warmteverschillen komt er een soort reactie: geknetter
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ik snap alle minnen niet maar ze zitten allemaal aardig in de buurt, frituurvet is meestal rond de 160-170 graden, en staat lekker te pruttellen, water wat in de hete vet valt kan nooit warmer zijn dan 100 graden want dan verdampt het, valt het in het hete vet verdampt het gelijk en dat geeft dat geknetter, het snelle temperatuur verschil is de oorzaak, water geeft een reactie met het vet ook omdat water lichter is dan vet en eigenlijk naar de bodem wil zakken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding