Wat is dit voor een groene schakelaar bij deze stroomgroep?

De groene schakelaar, wat doet die precies?
In feite heb je dus per stroomgroep twee schakelaars, waarbij de ene direct met de andere meegaat, of ze kunnen los van elkaar worden geschakeld?

Wat dient die groene schakelaar voor? En hoe gebruik je het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie bij jou twee groene schakelaars. Dat zijn twee groepsautomaten, die je inderdaad onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Dat ze groen zijn betekent dat ze beschermd worden door een aardlekschakelaar. Toegevoegd na 2 minuten: Als je goed kijkt, dan zie je ook dat de bedrading van die twee groene automaten is verbonden met de aardlekschakelaar (dat ding met die blauwe knop). De automaat met de witte knop wordt rechtstreeks uit het net gevoed (die metalen kroonsteentjes rechts onder)

Dat is de overspaningsbeveiliging speciaal voor die groep zeg maar de stop maar deze kan je hergebruiken als de storing is verholpen je kan ze niet apart gebruiken.

Een groep die door de aardlekschakelaar wordt beveiligd heeft twee schakelaars, een witte en een groene. De witte is de schakelautomaat (de ' automatische stop') die uit slaat als je te veel stroom gebruikt. De groene is de aardlekschakelaar, die uit slaat als er ergens stroom weglekt, b.v. als de buitenkant van de wasmachine onder stroom zou komen te staan. Als de groene uitschakelt neemt het dwarsgeplaatste metalen strookje ook de witte schakelaar mee, daardoor wordt de snapping van die groep uitgeschakeld. Je moet dan beide schakelaars omhoog zetten om de spanning weer op de groep te zetten.

De schakelaars met de groene knoppen zijn de groepen die ook nog door een aardlekschakelaar worden beveiligd. Meestal zijn dit de groepen van de keuken en de badkamer (natte groepen) Toegevoegd na 32 minuten: Er is geen verschil in werking tussen de witte en de groene schakelaars. Het zijn enkel coderingen zodat je ze uitelkaar kan houden als de kast dicht zit. Toegevoegd na 1 uur: Nog een kleine aanvulling. De automaten op de foto bestaan eigenlijk uit twee delen. 1ste deel, de zwarte schakelaar is het deel van de overstroombeveiliging (kortsluiting) en het groene of witte deel is de overbelastingsbeveiliging. Als er langdurig teveel stroom door de automaat loopt wordt hij warm en schakelt uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100