Actieve subwoofer icm laptop

Ik wil een subwoofer (actief?) gaan kopen . Deze wil ik gaan aansluiten op mijn laptop. Deze heeft helaas geen subwoofer uitgangspoort . Aangezien ik er niet zo in thuis ben wil ik graag weten wat de beste manier is om dit voor elkaar te krijgen en hoe? (zou ook fijn zijn)!
Is het dan ook mogelijk om een subwoofer aan te sluiten die passief is ? Zo ja hoe doe ik dat?
Graag wil ik ook weten welke bekabeling ik nodig heb !!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen een losse subwoofer aansluiten lukt wel, maar klinkt nergens naar. Probleem als je daarnaast losse speakers aansluit er 'ergens' een frequentie moet zijn waarop de speakers het van de subwoofer overnemen, de zogenaamde kantelfrequentie. Losse speakers zonder apart scheidingsfilter geven bassen weer, de sub doet dat ook, dus dat geeft een raar geluidsbeeld. Beste optie is een Logitech set aan te schaffen met losse subwoofer en bijbehorende speakers. Het kost je maar één aansluiting en de satelliet speakers zijn afgestemd op de subwoofer. Ook kun je het volume veel beter regelen, want als het rendement van losse speakers lager ligt dan van je losse sub, gaat de sub onevenredig snel harder en is het geluid niet meer in balans vwb de lage en midden-hoge tonen. Speakersets voor de pc sluit je aan via usb, of de 3.5 mm jack plug. ALs je echt een losse sub wilt, neem dan een actieve met ingebouwde eindversterker en low pass filter. Het signaal van de laptop zelf is veel te zwak om een sub aan te sturen, dus heb je een versterker nodig. Een filter is nodig om het midden-hoog uit het signaal naar de sub eruit te filteren, anders wordt de bas niet strak.

Alleen een subwoofer, dat klinkt nergens naar. Beter een 2.1 setje, dus en sub met 2 speakertjes. Die zijn ervoor gemaakt, in een computerwinkel kan je luisteren welke voor jouw muzieksmaak het beste is. (eventueel zelf wat muziek of je laptop meenemen) De kabels zitten er bij. Een passieve kan niet. Toegevoegd na 2 minuten: Ben je een muziekliefhebber en heb je de ruimte, koop dan 2e hands een goeie versterker en 2 goeie speakers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100