ik ben erg statisch geladen en krijg bij contact met stofzuiger een stroom schok, hoe verhelp ik dat?

we hebben plavuizen en er ligt ook vaak zand. Ik heb ook al rubber sloffen aangedaan maar steeds krijg ik een opduvel. Ik durf bijna niet meer te stofzuigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het enkel en alleen bij de stofzuiger is zou ik wat twijfels krijgen over de stofzuiger

Misschien laadt je stofzuiger zichzelf op en kun je dat voorkomen door een metalen (patent-)kettinkje vanaf de stofzuiger (handgreep of stang) over je tegels te laten slepen. Het opsporen van dat soort dingen is meestal een kwestie van verschillende dingen uitproberen (je kunt zo'n kettinkje ook een met een plakbandje aan je enkel vastzetten. Misschien is het wel een idee om voor twee a drie euro een spanningzoekertje in een bouwmarkt te kopen om te kijken of het toch geen lekstroompje is bij je stofzuiger. De moed niet opgeven en blijven proberen.

Bij Halfords verkopen ze een apparaatje waar je jezelf mee kan ontladen. Ik heb er ook een, is een buisje met een kopere onscherpe punt. Even de stofzuiger (of autodeur, of ander geladen ding) aanraken en je bent ontladen. Heerlijk....! Maar ik zou vooral eerst even de eerste reactie opvolgen en kijken of het niet aan de stofzuiger ligt!! Sterkte, ik weet hoe zenuwachtig je hiervan kan raken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100