Waarom loopt geluid en beeld af en toe niet gelijk bij tv via de schotel?

Zoals op dit moment Flodder op rtl7. Soms helpt even heen en weer zappen, maar nu niet. Hoe dit te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snelheid van beeld, en snelheid van geluid is niet even snel, vandaar.

Heel vaak zit het probleem niet bij de consument, maar bij het bedrijf dat de uitzending technisch verzorgt. Daar klagen is dan de enige manier. Bij HD-uitzendingen zal dit probleem alleen maar toenemen, helaas...

Hidde, ik heb een heel tijdje zitten zoeken, maar kan het niet meer vinden. Op mijn televisie zit ergens een instelling voor synchronisatie. Het is een philips LCD en het moet er op zitten, maar ik weet niet meer waar. Misschien kun je daar op jouw toestel ook eens naar zoeken.

Allereerst: Welke satelliet ontvanger gebruik je? En hoe is jou signaal gedecodeerd voor deze zender(s)? Het zou ook in de ontvanger kunnen zitten. Is de afwijking groter (synchronisatie) als je langer op de zender bent afgestemd? Meestal ligt het niet aan de Canal Digital daar de "snelheid van geluid en beeld (331m/sec en 300 00 000 m/sec) al verschilt. Maar in de verwerking van het signaal in de decoder (satelliet tuner) door slecht ontwerp op de lange duur bij het kijken vertraging ontstaat in één van de signalen. Deze klacht komt vaker voor.

Dit heeft te maken met de "decodering"van het signaal. Je informatie is niet geheel compleet, het is n.l. van diverse factoren afhankelijk.... Kijk je HD via de schotel, zo ja, is de codering mpeg 2 of mpeg 4 en hoe staat de TV, op 720 i of p of 1080 i of p ? Voor de verwerking van het gesplitste audio en video signaal (decodering van de gebruikte compressie) is altijd enige tijd nodig, welke dan een vertraging geeft t.o.v. elkaar. Elke moderne sat ontvanger en goede versterkers hebben daar een menu item voor om dit bij te stellen. (zelfs de HD mediabox van UPC heeft dit). Bij goede sat ontvangers is dit zelfs vast te leggen per kanaal, gezien op één en dezelfde transponder vaak verschillende normen worden gebruikt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100