Waarom laten de weerberichten op TV het weer van de afgelopen dag zien?

Het lijkt mij niet echt nuttig om het weer te krijgen van de dag die al afgelopen is. Iedereen in Nederland heeft het weer meegemaakt, dus waarom zouden ze nog terugblikken op het weer?

Het kan zo zijn dat ze willen laten zien dat ze gelijk hebben, maar ik weet het niet.. Ik ziet het nut niet in ieder geval.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gisteren was er sprake van regenval. Ik wilde bijvoorbeeld wel eens weten waar dat dan precies was, omdat bij ons geen druppel was gevallen. Nog steeds niet trouwens.

Voor de mensen die nooit buiten komen en ook niet naar buiten kijken. Toegevoegd na 1 minuut: Sommige mensen willen ook weten hoe het weer was in Ter Apel of in Hoensbroek.

Het nieuws vertelt alles wat die dag is gebeurd zoals milieurampen, liquadaties en dus ook het weer. Bij die liquadaties zou je ook kunnen zeggen dood is dood waarom moeten wij het nog weten. En als er een milieuramp is gebeurd kan je zeggen tja hij is al geweest nu kan ik er toch niks meer aan doen. Zo kan je op elk item een excuus vinden waarom het niet "nuttig"is om te vertellen.

Omdat niet iedereen, die daarin geïnteresseerd is, aan zijn/haar water kan voelen hoe warm het nou precies was vandaag.

Ha, die Bartdingen; Omdat ze ook wel eens iets over het weer willen zeggen waarvan ze 100% zeker zijn.

Dit hoort ook bij het nieuws van de dag; het weer van de afgelopen dag is natuurlijk ook nieuws, evenals de nieuwste voorspellingen.

Eigenlijk is het zo dat een van de beste weersvoorspelling is: morgen is het weer ongeveer hetzelfde als vandaag. Je moet heel goed het weer kunnen voorspellen om deze simpele uitspraak te overtreffen, want deze simpele uitspraak zit er niet vaker naast dan hun voorspelling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100