Enge film voor kinderen 12 jaar?

Ik heb vrijdag een slaapfeestje en ik wil een enge film voor kinderen van 12/13 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Met name horror films uit de jaren 80 zijn uitermate geschikt omdat deze in de huide wereld niet echt als eng meer worden gezien. Something Wicked Monster Squad Goosebumps Movies Lady in White Stephen King’s IT Lost Boys Spiderwick Chronicles Tower Of Terror Frighteners Monster House Beetlejuice Little Shop of Horrors Watcher in the Woods Critters The Corpse Bride Ghostbusters Gremlins Nightmare Before Christmas Tremors Sleepy Hollow Ghoulies Under Wraps The Halloween Tree

als je echte enge films wilt, moet je kiezen voor the grudge (A)

Je moet natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de ene 12-jarige beter tegen horror en enge films kan dan de ander. Daarom zou je eens kunnen kijken naar films die behalve eng ook erg grappig zijn zoals Ghostbusters en Gremlins. Wel erg oude films (jaren 80) maar in mijn ogen best grappig.

Natuurlijk kun je voor de echte enge films gaan, maar een beetje eng in combinatie met een enorme dosis humor heeft Scary movie. Een film met allerlei parodieën op die echte enge horrorfilms. Het maakt het genre eng wat luchtiger. Al is dat natuurlijk erg persoonlijk. Ik vind dat wel in ieder geval!

Misschien is het leuker om in plaats van een film een eng verhaal te vertellen. Want inderdaad zijn er mensen die er wel van houden en mensen die er niet van houden. Als ik jou was zou ik gewoon gezellig met zijn allen in bed gaan liggen, en lekker enge verhalen gaan vertellen aan elkaar.

saw

Even uitgegaan van de kijkwijzer en dan zijn deze toch wel interessant: Thirteen ghosts White noise En inderdaad, zoals hierboven al vermeld is, parodieën zoals Scary Movie doen het ook altijd goed! Toegevoegd na 2 minuten: ps. nog net op tijd hoop ik? videotheek is nog open ;-)

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/dvd/thirteen-ghost...
http://www.bol.com/nl/p/dvd/white-noise/10...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100