Ga je laggen met gamen als je veel herts hebt?

ik ben op zoek naar een tv maar toen hoorde ik van iemand dat als je teveel hertz hebt dat je beeld kan gaan laggen zoals vierkanten blokjes krijgen. maar is dit waar. en heeft iemand nog tips voor een tv 40 inch full hd led maximaal 500 euro gaat niet om 3 tientjes eroverheen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de Playstation 3 heeft 60 Hertz, als je tv meer hertz heeft, word dit gewoon omgezet. Dus dat maakt helemaal niet uit voor het spelen. http://www.goeievraag.nl/vraag/elektronica/televisies/50-hertz-full-hd-tv.128256

De vierkante blokjes die je noemt is een vorm van digitale ruis. Met andere woorden, een slechte verbinding tussen de bron van het beeld en de weergave ervan. Deze storing hoeft niet eens in de kabel te zitten, maar kan ook een slechte las in één van de apparaten zijn. Waar je op doelt is vooral input lag. Geen enkele fabrikant praat hierover, dus je zal zelf op het typenummer moeten zoeken en dan kijken of er een test is geweest waarbij de input lag is gemeten. Input lag ontstaat vooral door de aanwezigheid van vele beeldverbeteraars, Smart TV platforms en andere meuk die invloed probeert uit te oefenen op het signaal. Hoe simpeler de TV, hoe minder last op input lag. Het aantal Hertz is het aantal beeldverversingen van de TV. Als de PS3 60Hz uitstuurt terwijl de TV 200Hz is, zal de TV de ontbrekende beelden zelf toevoegen. Het aantal Hz speelt in jouw zoektocht eigenlijk geen rol van betekenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100