Hoe komt het dat het tv-beeld zo stoort/hapert als er een scooter of brommer voorbij komt?

Het gebeurt alleen maar als er een scooter of brommer voorbij komt. Verder kunnen er wel 3 tientonners van vrachtwagens voorbij komen, en gebeurt er niks, maar met 1 scooter hapert het beeld enorm. Hoe kan dat precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een brommer die voorbij komt rijden kan de radio en tv storen. De storing ontstaat doordat de bougie in de brommer een vonk afgeeft. Een vonk is niets anders dan een sterke stroompuls, die een elektromagnetische golf opwekt. Die golf beïnvloedt de elektronica van de radio, en dat doet hij zonder dat de bougie en de radio fysiek met elkaar in contact zijn.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/gesto...

In een gesloten kabelsysteem als ziggo zal dit vogens mij niet gebeuren. Digitenne van KPN staat hierom bekend. Dus als je het probleem wil oplossen zul je je digitenne op een andere plaats moeten zetten.

het heeft allemaal met frequenties te maken . elk geluid heeft zijn eigen trilling en sommige trillingen zijn dan zichtbaar via,in dit geval ,de tv. denk maar aan een mobiel dat je op de radio hoort storen voor dat hij daadwerkelijk over gaat .

Inderdaad ligt het aan de elektromagnetische golven die sommige motoren op kunnen wekken. En die storing kom alleen voor bij Digitene van KPN, dus neem gewoon een Kabel provider zoals Ziggo of UPC dan krijg je past echt mooi (HD) beeld en als dat niet kan Canal Digitaal;

Bronnen:
http://www.canaldigitaal.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100