Kan je met glasvezel draadloos televisie kijken?

Ik woon in een appartement en er lopen geen loze leidingen voor een kabel voor glasvezel tv. Dus, nu was mijn logische vervolg vraag: is er een mogelijkheid om draadloos televisie te kijken via glasvezel? En zo ja, welke providers ondersteunen dit?

Ik maak gebruik van een samsung smart tv (die echter nog wel een uitbreiding nodig heeft om draadloos internet verbinding te kunnen maken, maar die mogelijkheid is er wel).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met bv KPN ITV kan je via een speciale stekkerset die je bij je router in de meterkast plaats en de tweede stekker bij je tv het signaal naar je tv sturen over je lichtnet. Dit werkt perfect bij mijn Samsung tv. Het glasvezel verhaal is weer wat anders. Het signaal tot aan de drempel is glasvezel maar in huis heb je geen glasvezelkabels lopen dus het signaal zal afnemen.

Nee wat jij wil kan allemaal niet. Als men het over glasvezel heeft bedoelt men daar meestal FTTH mee oftwel glasvezel tot aan je huis, een dienst die een provider zoals KPN biedt. Draadloos internet is iets wat door mensen zelf wordt aangelegd of wat dmv een modem/router wordt geleverd door een provider. Er bestaan hele dure (bedrijfs)oplossingen om interne netwerken te maken via glasvezel. Digitenne zou je een vorm van draadloze tv ontvangst kunnen noemen. Jij bent duidelijk in de war met 2 of meer van deze begrippen. Draadloze televisie is sowieso nooit aan te raden ivm kwaliteit. Draadloos internet op een TV geeft nooit de mogelijkheid om dan tv te kijken via dat draadloze internet te bekijken. Iets met een klepel en een klok dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100