Mijn TV is via DVD scartkabel aangesloten. Zodra de DVD speler geactiveerd word, springt de TV naar AV (1 skartaansl.), maar er volgt geen beeld?

Dezelfde DVD speler en Scart Kabel op een andere TV werk prima. Hoe is dit op te lossen. Het is een eenvoudige oude TV, maar werkt nog prima.

Toegevoegd na 6 dagen:
Zowel de DVD als de TV hebben beide maar 1 scart aansluiting. Fijnafstemmen van AV kanaal heeft geen succes. Wie kan mij helpen ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Sluit de DVD Scart kabel eens op AV2 aan. Dan zal het probleem wel opgelost zijn. Het kan liggen aan het type van de Scart kabel. Je hebt 9 draads Scarts en 21 draads (full wired) Scartkabels. De 9 draads Scarts hebben de meest basic aansluitingen op de stekkers in gebruik. Dat zijn Audio L/R in en uit en Video Composiet in/uit. Voor 21 draads Scarts moet je de AV1 op de TV instellen op RGB ingang. Dan wordt het video signaal via de componenten Rood/Groen/Blauw + Sync door het TV toestel verwerkt. Dit geeft een mooier beeld. Op de DVD speler moet je in het menu het uitgangs signaal dan ook op RGB zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100