Is het een goed idee om een tv met CI+ Module aanschaffen?

Of kan ik beter een aparte decoder nemen. Ik hoor dat er aan het gebruik van een CI+ module een aantal nadelen kleven bijvoorbeeld dat je niet (zonder meer) programma's kunt op nemen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je simpel en eenvoudig TV wilt kunnen kijken is een TV met CI module ideaal. Als je wilt kunnen opnemen en gebruik maken van allerlei online diensten van de kabelaar zoals uitzending gemist en films huren ben je beter af met een losse decoder. Of je kunt opnemen hangt een beetje van het type TV af.

Nee, het is dan niet mogelijk om op te nemen en ONDEMAND zit er dan ook niet bij.

Nadeel is inderdaad het opnemen, maar dat kan ook niet met alle losse decoders. Wat ik wel een groot voordeel vindt is dat je maar één afstandsbediening nodig hebt om alle functies van de TV te kunnen gebruiken, bovendien heb je minder losse troep bij je TV.

TV's met CI+ modules zijn al zo'n beetje de standaard aan het worden, je kan natuurlijk gewoon een TV met CI+mod. kopen en een settopbox kopen die kan opnemen en On-demand ondersteunt. Er zijn trouwens een aantal tv's die met een USB-HDD aangesloten ook op kunnen nemen: http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/tv-en-video/televisies/extra/tv-programma-opnemen/ Toegevoegd na 13 minuten: CI-module moet CI-slot zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100