Wie weet hoe ik zenders kan vinden en vastleggen op deze Philips tv? Het serie nummer weet ik niet (zie foto)

Tis een tweede hands tv van de kringloop,heb er vandaag een universele afstandsbediening bij gekocht (ook van Philips) maar nergens een knopje te bekennen. ik kom wel in het menu van de tv maar zie dan alleen "Brightness" , "volume" en "timer" enzo maar geen zenders zoeken.Er zijn nu 5 zenders die wel kunnen zien maar de rest dus niet.Mijn zoontje wil zo graag tv kijken op zijn kamertje... wie weet raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst kan je met weinig tot geen enkele universele afstandsbediening een televisie in stellen. Tenzij het een van het zelfde merk (Philips) is. De universele afstandsbedieningen zijn om het toestel te bedienen, maar niet om in te stellen en hebben ook niet alle bedieningsknoppen als de originele. De universele zijn de wereld ingekomen, daar er honderden tot duizenden soorten zijn en de winkeliers ze niet allemaal op voorraad kunnen houden. Maar instellen van het toestel is meestal niet mogelijk. Anders zouden er veel te veel knoppen nodig zijn voor zoveel merken. Daar het een wat ouder toestel betreft, en de foto niet helemaal duidelijk is, zal je eerst het type nummer, wat je op de achterkant ziet van het apparaat, in je vraag moeten vermelden. De afstandsbediening die ik van een gelijkend toestel ken, heeft 2 knoppen die je tegelijk moet indrukken. Gelijkend op een Wiebertje (gesloten en open) (zit onder het klepje bovenin soms). Dan kom je in het instel menu. Hiermee kan je ook het voorkeuze nummer bepalen. Let wel: Dit kan alleen met een AB van Philips of de originele. Philips werkt met RCxxxx types. Dus bij jouw apparaat hoort een er ook zo een. Dat kan terug gevonden worden met je type nummer. In het type nummer is zelf af te lezen van welk bouwjaar en bouwweek het toestel is. Dat is de lange serie (S/N) code die je op het typeplaatje aan de achterkant kan vinden. Als je van achteruit leest, vergeet de laatste 6 cijfers en dan zijn de de 4 hiervoor de aanduiding van de bouwweek en het bouwjaar. Dus bv: heb je als laatste 10 cijfers 3592 300788 is 35 de week van het jaar en 92 - 1992. Deze code wordt op alle Philips apparaten toegepast sinds 1988. Hierboven op het type plaatje heb je het type nummer van de TV in deze combinatie: 2 cijfers (2 0f meer letters) en dan 4 cijfers / (cijfers) bv. 23ML3202/1. - 23 is de inch (grootte van de buis) ML is het gevoerde chassis en 3202 de techniek, waarbij /1 aan kan geven dat het om een eerste versie gaat. Met deze gegevens kan je gerichter zoeken naar een afstandsbediening. Deze zou je kunnen lenen van iemand die hem nog heeft, of voor een vervangende afstandbediening van Philips die WEL die instelmogelijkheid voor jouw type heeft. He toestel langs brengen om in te stellen kan alleen binnen jouw kabelgebied. Nadien kan je wel weer de tv bedienen met de universele AB.

Meestal zitten de functies onder een andere toets dan je gewend bent, het is dus gewoon proberen, het kan zelfs zo zijn dat je twee toetsen tegelijk in moet drukken.

Misschien zit er op de achter/onderkant van de tv een sticker met het modelnummer zoja dan kan je zoeken op, wwwgebruikershandleiding.com/philips/handleiding/-4-541-html Toegevoegd na 58 seconden: www.handleiding.com/philips/handleiding/-4-451-html

Als ik de foto zie lijkt het geen erg nieuwe TV. Bij de oudere Philips toestellen stel je de zenders in via 3 knopjes op het apparaat zelf. Bij die toestellen kon dat meestal niet via de afstandsbediening. Die knopjes zitten vaak onder een klepje aan de voorkant, meestal onder het scherm of rechts naast het scherm. Vaak verborgen, en te openen door er op te drukken. Ik zou eerst zoeken of je die knopjes kunt vinden. Als je ze vindt werkt het meestal als volgt: de knopjes zijn dan gemarkeerd met (1) een Ruit met een hoekje er af en (=Open geheugen) (2) een Ruit (=Opslaan), (3) een Pijltje (=Zoeken) Stel de zenders dan in: - Open geheugen met (1) Het kanaalnummer gaat knipperen. - Zoek de volgende zender met (3). De tv zoekt achter elkaar alle banden en kanalen af. Druk een paar keer op (3) tot je een zender vindt die je wilt opslaan. - Als je de zender gevonden heb, zet de tv dan op het kanaal waar de zender moet komen (bv Nederland 3 op kanaal 3). - Druk Opslaan (2) En dit voor elke zender. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100