Wie kan mij vertellen waarom onze ci+ module niet werkt?

Wij hebben een Panasonic TX-L37D28ES led t.v die Ziggo gecertificeerd is.
Hebben ons een ci+ module gekocht.
Maar we krijgen hem niet geinstalleerd.
Hebben al vanalles geprobeerd.
En precies zo gedaan zoals op het doosje stond.
Als ik hem op decoder aansluit doen alle zenders het wel.
Weet er iemand een site waar dit stap voor stap wordt uitgelegd?
Of heeft iemand misschien dezelfde t.v. en herkent hij dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit gebeurde er bij mij toen ik het bij mijn vader wilde installeren: Ik had al gelezen dat het soms wat lastig ging en had op internet opgezocht hoe het moest en ook de beschrijving gevolgd, niks lukte. Terug naar de winkel; vertelt de verkoper dat hij zeker 1 op de 10 modules terugkrijgt omdat ze DOA zijn (Dead on Arrival) stuk zeg maar. Omgewisseld voor een nieuwe en na 2 minuten deed alles het. Toegevoegd na 8 minuten: Voordat je omruilt kijk of de frequentie en het netwerknummer juist zijn ingevuld, meestal staat dat in een van de boekjes die je meekrijgt. Ziet eruit als: 372.00 MHz en netwerknummer 5555 (kan dus anders zijn voor jou ligt aan je regio). Laat de tv zoeken eerst zonder module dan met module dan met module en kaart. Als het dan nog niet lukt heb je dus kans dat je module stuk is. Toegevoegd na 9 minuten: Volgens mij moet je Ned 1 HD(Digitaal en HD dus) vinden zonder dat je zelfs de module plaatst.

Je moet wel zeker weten dat de CI-module ook voor Ziggo bedoeld is, Digitenne modules werken niet voor de digitale kabel. Ook moet de module goed in de gleuf passen, als hij verkeerd om geplaatst is werkt hij uiteraard ook niet. Tenslotte moet de smartcard goed geplaatst zijn, als de chip aan de verkeerde kant zit leest hij hem ook niet.

Ik heb hetzelfde meegemaakt, weliswaar met een ander merk tv, maar dit geldt voor alle tv's: Voordat je de kaart installeert, dien je de tv helemaal opnieuw te installeren (zie de gebruiksaanwijzing van je tv). Je zult dus ook opnieuw de zenderzoekfunctie moeten gebruiken en aangeven dat het digitale zenders betreffen en geen analoge. Misschien even een klus, maar dat kan niet anders.

Het type panasonic tv dat je opgeeft komt niet voor in de lijst certified tv,s van Ziggo. Dus zal het nooit gaan werken volgens mij althans. Als het een geimporteerd duits toestel is kan het ook een probleem zijn. Op kieskeurig kom ik bij leveranciers ook nergens tegen dat hij Ziggo gecertificeerd is, Ci+ wil niet automatisch zeggen dat het gaat werken.

Bronnen:
https://www.ziggo.nl/#producten/televisie/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100