Kan er een oude ronde tv kabel in de hdmi, Hd tv's ??

Met ronde kabel bedoel ik die oude witte kabel met een ronde ingang, het moet op die manier, omdat er geen andere manier is om tv te kijken op mijn kamer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je kunt geen coax rechtstreeks aansluiten, tenzij er een digitaal signaal over gaat en de coax op een digitale ontvanger wordt aangesloten met een Hemiksem uitgang. Toegevoegd na 3 minuten: Hdmi uitgang ( bedoelt mijn iPad :0) Er zijn ook adapters voor te koop die het signaal kunnen omzetten naar hdmi. Toegevoegd na 28 minuten: De meeste HD tv's hebben echter ook een ingang voor een coax kabel. Dan kan je de kabel daarin doen. Je kunt echter met een analoog signaal geen fulltime HD tv ontvangen, maar wel gewoon tv kijken. Toegevoegd na 32 minuten: Je kunt dus echter niet zonder meer een ronde coax kabel rechtstreeks op de hdmi ingang aansluiten.

Je hebt een aantal variaties om aan de sluiten. Wat jij bedoelt is coax. Kabel tv, vaak kan dat wel op hd tv's maar als je een digitenne hebt dan kan het met tulp stekkers of scart

Heb je de tv al? Als er geen ingang opzit voor coax, dan heeft de tv geen tuner. dat houdt dus in dat ie geen kanalen kan vinden. Heb je nog ergens een videorecorder of harddiskrecorder staan. Die hebben een tuner dus die kan je er tussen zetten.

Ja, je stelt de vraag wat rottig, maar je kan gewoon een Coax-kabel in je HDTV stoppen. De toevoeging HDMI voor het woord HDTV maakt het verwarrend.

Je kunt op een moderne HD TV altijd nog gewoon de witte coaxkabel aansluiten, als je een abonnement van een kabelaanbieder hebt dan ontvang je in iedergeval het analoge pakket. Veel moderne TV zijn tegenwoordig voorzien van een sleuf aan de achterkant waar een CI module in past, daar kun je dan weer een smartcard in kwijt. Met een smartcard kun je ook de digitale kanalen op de kabel ontvangen, sommige in HD kwaliteit, je kunt eventueel een digitenne-module kopen, dan sluit je in plaats van de kabel een losse antenne aan en kun je voor € 9 per maand 29 kanalen via de ether ontvangen. Digitaal via kabel heet DVB-C, digitaal via de ether heet DVB-T. Let op: de CI-module voor DVB-T (Digitenne) is anders dan de module voor digitale kabel.

Wanneer er GEEN Coax kabel ('ronde witte') op aangesloten kan worden, is het waarschijnlijk gewoon geen TV maar een monitor. Al dan niet digitaal, je TV signaal krijg je via coax binnen. Bij analoog zorgt een tuner dat je kanalen kan kiezen en bij digitaal een common interface module. Alle andere manieren gebruik je de TV als monitor. Ook wanneer je een set top box gebruikt zorgt deze ervoor dat je signaal omgezet wordt naar bijvoorbeeld HDMI. Ook hier kan je een gewone monito kunnen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100